Een RP.nl tweaker avontuur 01+02

Door masauri op woensdag 23 januari 2013 23:47 - Reacties (13)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 3.985

Terwijl ik Het grote nieuwe Online Dating topic volg en mensen hun ervaringen lees over RP. Dacht ik bij deze ook maar is een poging te wagen.
Beter hier op een blog mijn ervaringen en resultaten delen dan in het topic zelf dacht ik zo. Want dan word dat ook maar vervuild met mijn "onzin".

Hetgeen ik voor ogen heb is om te zien wat mogelijke reacties kunnen zijn. (Deels psychologisch bekeken en ook emotioneel) Ik ben op zoek naar ervaringen die je helpen om die juiste persoon te vinden. Daarom hoeft het niet op RP te zijn. Leren doe je toch altijd. En door het luchtig op te vatten heb je ook een kleiner risico om je nadien gekwetst te voel.
En natuurlijk als tweaker zijnde het als een leuk onderzoek op te nemen met wat cijfertjes.
---
Ik heb een 3mnd full member genomen omdat ik dan zelf berichten kon sturen en contacten kon leggen enz. want als je alleen maar klikt op interesse enz. en de ander is geen full member kan je het ook vergeten. Helaas zitten zo'n relatie sites zo in elkaar. (buiten die 1ne waar ik zo men twijfels bij heb.) Het betalen zorgt toch wel voor een barriere vind ik, in de positieve zin. Hoewel ik wel meer gratis berichten enz. had gehoopt voor ik effectief iets moest betalen.

Even een profiel ingevuld, foto geupload en dan is het zoeken naar dames die me wel een warmer gevoel geven. (nee geen heet opgewonden gevoel dat er iets in je broek groeit maar dat warme gevoel van iemand met een goeie uitstraling waar je oog op valt.)

Ik ga van start met een 1e selectie ronde. (Het bekijken van de zoekresultaten en gewenste personen die me opvallen of eruit springen bij men favorieten toevoegen) Enkel personen met foto (ook al zaten er enkele zonder tussen. De zoekresultaten zeggen dat ik +-880 resultaten heb dus we gaan er even zoet mee zijn. (ik zeg +-, zie eerstvolgende puntje.)
Wat valt me nu al op:
- Dames die meerdere profielen hebben met enkel een andere nickname maar dezelfde info.
*Nee dames, meerdere profielen heeft weinig zin als je toch dezelfde foto's en info gebruikt.
- De variatie aan foto's, hoe open/gesloten je erop staat, wat je doet, of je een klein kind/dier vast hebt enz.
*Hiermee bedoel ik ook de manier waarop je een foto als profielfoto gebruikt, een frontale foto, een foto van je zijkant, van je volledige lichaam enz.
- De moeite die sommigen in hun oproeptekst zetten zegt ook al veel over je
("om een lieve man tegen te komen", "Vraag maar wat je wil", "Hier ga ik nog even over nadenken..." zegt niet bepaald veel over je.)
*Dus de meer je daar zet en hoe meer je in de rest van je standaard profiel zet des te meer POI (points of interest) heb ik om op in te spelen als ik een bericht naar je toe wil sturen.
- Het gebruiken van een nickname
*Dames die gebruik maken van een nick als °sensual_angel° zeggen vaak meer over zichzelf dan wanneer je nog maar enige info of foto hebt gezien en negeer ik dus.
- Sommige personen gebruiken checklijstjes waarom ze zelf of iemand moet voldoen.
*Wat is de mening van de tweaker hierover, positief of negatief?

Voordat ik hiermee goed en wel begon heb ik al 1 scam bericht gekregen voor een sms dienst. Terwijl ik nog niets had verstuurd naar niemand, en laat staan dat ik meer dan 20 profielen bekeken heb. Dat begint hier al goed? Maar ja, je hebt dan toch al één reactie gehad zeker? :-p Verder heb ik tussendoor al 3 berichten gestuurd naar personen die ik in het begin tegen kwam. (wist ik veel dat het zo lang zou duren eer ik klaar was met die +-880)
Dit was de eerste dag, en dat was gisteren de 22e.

We gaan vandaag verder en ik zie dat 1 persoon die ik een bericht had gestuurd had mijn bericht heeft gelezen (Verstuurd: Dinsdag 22 januari 2013 22:14:23 Gelezen: Dinsdag 22 januari 2013 22:19:22) en gisteren mijn profiel nog heeft bekeken. Helaas nog geen reactie dus en ik vermoed niet dat dat nu nog zal komen. Ik zie bij "Wie bekeek mijn profiel?" 3 personen staan, waaronder die 1ne persoon die ik zelf al een bericht had gestuurd en 2 onbekenden waarvan 1 met en 1tje zonder foto. Na de eerste selectieronde (slopend, amai) van de +-880 personen kijk ik nu ook bij men favorieten (46 stuks) wanneer ze voor het laatst ingelogd waren. Dus op basis hiervan ga ik al een aantal personen uit mijn favorieten gooien. Want iemand mailen die al meer dan 6 maanden niet meer is ingelogd geweest toont weinig interesse vind ik en is waarschijnlijk niet meer zo op zoek. Ik ga niet de enigste zijn die in de tussentijd is een bericht stuurt lijkt me. Iedereen die voor 1 augustus 2012 voor het laatst heeft ingelogd vliegt er dus uit. Nu is het wel zo dat je via mail een melding krijgt dat je een nieuw bericht dus inloggen op de site is dan verplicht en vind ik dan wel een goede selectie indicatie. Dat ik er "maar" 46 heb vind ik meevallen uit de +- 880. Ik weet niet hoe ik dit moet bekijken, is het té selectief of juist niet? Wat denkt de tweaker ervan?

Na deze selectieronde hou ik nog 33 personen over. Waarvan ik er dus al 2 een bericht op gestuurd. (1tje bleek langer niet online te zijn geweest dus die valt ook af.) Dus nog 31 te gaan. Dat wil zeggen dat ik toch wel iedere dag voor een maand lang iemand een bericht zou kunnen sturen.
Dan heb ik daarna nog 2 maand de tijd als full member om te zien of er nog reactie op komt waarop ik direct zou kunnen reageren. De gemiddelde reactietijd mag van mij 7 dagen zijn. Niet iedereen is altijd online en door werk e.d. kan het al is erdoor gaan dat je geen zin/tijd hebt om direct te reageren en ze wat bedenk tijd te geven. Hier spreek ik mezelf nu even tegen omdat ik daarnet schreef dat ik geen bericht meer verwachtte van die persoon die mijn bericht al snel had gelezen. Ik had namelijk gezien dat ze wel héél veel/lang online ingelogd is op de site. Dus dat lijkt me een "ik-kan-mijn-keuze-niet-maken-of-niemand-die-reageert-is-goed-genoeg-voor-mij-of-een-ik-weet-niet-wat-ik-zoek-type". Vul zelf maar aan wat je wil.
Voor vanavond heb ik 1 melding gekregen dat iemand geen interesse in me had. Ik appricieer het dan wel dat men daar de moeite voor doet. Ipv gewoon niets van zich te laten horen. Ik heb een interresse verzoek gekregen en daarop geantwoord. Ze heeft de reactie gelezen en er zat al een bericht in men mailbox vanavond. Een heel leuke mail wat een begin van een vriendschap zou kunnen zijn, you never know. Feit blijft dat ik wel 1 degelijke reactie al heb gehad. Een mooi einde van de dag.

En dit tussen een paar tv shows door zoals Gok's Style Secrets, My Phone Sex Secrets en Catfish, The Tv Show. (-> de film vind ik ook wel een aanrader!)

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 03 01-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 03

Reacties


Door Tweakers user Znorkus, donderdag 24 januari 2013 00:09

Haha klinkt als een goede besteding van een koude woensdagavond ;-) het is een wel erg technische aanpak van het leggen van contacten, maar dat is maar net omdat ik dat niet zo gewend ben. Waarom ook niet, tenslotte? Ik wens je veel succes ;-)

Door Tweakers user i-chat, donderdag 24 januari 2013 00:20

dat je iets als relatie planet gebruikt om je voor te schamen :P... maar dat je er dan eerlijk voor uit komt toont wel weer ballen. _/-\o_

het zou mijn ding niet zijn, ik heb altijd geduld af gewacht, af en toe eens een babbel met een leuke meid waar ik wel zin in had, soms ook wel iets langer met de zelfde, (niet dat ik zo knap ben dat ik ze voor het uitkiezen had, maar ach dat hebben er maar weinig ... ik ben ook wel eens vriendinnetjes op het spoor gekomen via het www maar dat was altijd toeval en de insteek was altijd gewoon babbelen tot ik er geen zin meer in had...

ik zou nooit specifiek via het web naar een vrouw hebben gezocht... dat is zo mogelijk nog onbetrouwbaarder dan in de kroeg als ze stomdronken is.

maar toch suc6 en veel liefde (pun intended) toegewenst..

Door Tweakers user Damic, donderdag 24 januari 2013 02:45

Hehe RP, ook opgezeten maar als niet betalend lid kun je wat te weinig vind ik en dat staat niet in de FAQ!!!! Daarmee dat er ook zoveel mensen een account aanmaken en daarna gewoon links laten liggen.

Zelf zit ik nu op Twoo, gezellige dienst waar je ook bij elk profiel kunt zien hoeveel je matched (zelf gaan ik niet onder de 60%), je kunt dagelijks, 3 nieuwe mensen contacteren via chat (soort pm systeem).

Ik zou zeggen geef het een kans nar de 3 maand rp :)

Door Tweakers user Jarrean, donderdag 24 januari 2013 07:12

Misschien is het handig te vermelden dat RP.nl relatieplanet betekend. Ik moest de reacties lezen om dit te begrijpen.
(ik dacht eerst dat dit een blog over roleplaying zou zijn :+ )

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2013 07:13]


Door Tweakers user Tarabass, donderdag 24 januari 2013 08:40

Ik heb al 8 jaar een relatie dankzij relatieplanet :)

Kan dus allemaal goedkomen..

Door Tweakers user masauri, donderdag 24 januari 2013 08:52

Znorkus schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 00:09:
Haha klinkt als een goede besteding van een koude woensdagavond ;-) het is een wel erg technische aanpak van het leggen van contacten, maar dat is maar net omdat ik dat niet zo gewend ben. Waarom ook niet, tenslotte? Ik wens je veel succes ;-)
Het is even wat anders dan in de dagelijkse maatschappij en een andere kant van aanpakken. Het gaat me vooral om te zien waar je op kan filteren, waarom iemand voor een bepaald iemand kiest, vandaar de "technische" kant eigenlijk. Wat triggert iemand om bv. op je bericht te reageren of waarom juist niet? Dat zal voor iedereen anders zijn maar er moet toch een soort van rode draad in zitten lijkt me.
i-chat schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 00:20:
dat je iets als relatie planet gebruikt om je voor te schamen :P... maar dat je er dan eerlijk voor uit komt toont wel weer ballen. _/-\o_

het zou mijn ding niet zijn, ik heb altijd geduld af gewacht, af en toe eens een babbel met een leuke meid waar ik wel zin in had, soms ook wel iets langer met de zelfde, (niet dat ik zo knap ben dat ik ze voor het uitkiezen had, maar ach dat hebben er maar weinig ... ik ben ook wel eens vriendinnetjes op het spoor gekomen via het www maar dat was altijd toeval en de insteek was altijd gewoon babbelen tot ik er geen zin meer in had...

ik zou nooit specifiek via het web naar een vrouw hebben gezocht... dat is zo mogelijk nog onbetrouwbaarder dan in de kroeg als ze stomdronken is.

maar toch suc6 en veel liefde (pun intended) toegewenst..
Ik schaam me er niet voor, ik ken zelf 1 verhaal in men eigen vriendenkring van een dame die iemand op rp heeft leren kennen en er nu nog mee samen is. Ik heb op zich wel "social" skills om het zo te noemen, maar dit vraagt dus een andere aanpak waar je ook iets van kan leren. Goed kunnen schrijven is ook een kunst :-)
Damic schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 02:45:
Hehe RP, ook opgezeten maar als niet betalend lid kun je wat te weinig vind ik en dat staat niet in de FAQ!!!! Daarmee dat er ook zoveel mensen een account aanmaken en daarna gewoon links laten liggen.

Zelf zit ik nu op Twoo, gezellige dienst waar je ook bij elk profiel kunt zien hoeveel je matched (zelf gaan ik niet onder de 60%), je kunt dagelijks, 3 nieuwe mensen contacteren via chat (soort pm systeem).

Ik zou zeggen geef het een kans nar de 3 maand rp :)
Het is idd zo dat men niet aangeeft in de faq hoeveel men wel of niet kan. En daar maken sites ook "misbruik" van natuurlijk om je laten te betalen. Twoo is misschien iets voor deel 2 van de relatieblogs als ik er tegen dan nog zin in heb :-p Dat hou ik wel in men achterhoofd! Thx.
Jarrean schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 07:12:
Misschien is het handig te vermelden dat RP.nl relatieplanet betekend. Ik moest de reacties lezen om dit te begrijpen.
(ik dacht eerst dat dit een blog over roleplaying zou zijn :+ )
Ik heb de categorie aangepast naar relatieplanet.nl ;-)
Ik wilde een zo kort mogelijke titel hebben voor in de tracker vandaar dat ik het afgekort had.
Als je wil zal ik wel is een roleplaying relatie bericht schrijven en hier posten :-p


Om even de aandacht te vestigen op de vragen die ik gesteld had in de blog:
- Sommige personen gebruiken checklijstjes waarom ze zelf of iemand moet voldoen.
*Wat is de mening van de tweaker hierover, positief of negatief?

Dat ik er "maar" 46 (favorieten) heb vind ik meevallen uit de +- 880. Ik weet niet hoe ik dit moet bekijken, is het té selectief of juist niet? Wat denkt de tweaker ervan?

Door Tweakers user masauri, donderdag 24 januari 2013 08:54

Tarabass schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 08:40:
Ik heb al 8 jaar een relatie dankzij relatieplanet :)

Kan dus allemaal goedkomen..
Nou kijk, waar is jou blog :-p
Nu ben ik wel benieuwd naar je verhaal! :P
En hoelang heb jij gebruik gemaakt van de site en hoe is het zover gekomen?

Door Tweakers user jbdeiman, donderdag 24 januari 2013 10:54

Ik heb nu al enkele jaren een relatie, maar dan buiten Relatieplanet om. Heb wel een tijdje daarop gezeten en een tijd lang ook leuk contact gehad met iemand die ik via daar had leren kennen.

Het van tevoren opstellen van een lijstje met "eisen" vind ik altijd een negatief iets. Eigenlijk moet je overal voor open staan, vooral omdat ik veel mensen ken waarbij de partner een compleet ander type is dan zijzelf, of eigenlijk voor ogen hadden. Om een relatie spannend te houden moet je elkaar juist kunnen verrassen. Als je al helemaal uitpluist wat wel / niet mag dan sta je ook niet echt ergens open voor.
Aan de andere kant is een kort lijstje (Bijv. Roken: NEE, Drugs: NEE) wel handig, om sommige (niet persoonlijke) eigenschappen uit te kunnen filteren. (bijvoorbeeld als je het echt super vindt stinken, of als je er (wegens gezondheidsklachten) niet tegen kunt)
Kleur haar/ lengte enzovoort ,dus meer lichamelijke eigenschappen vind ik nogal kort door de bocht. Ik snap best dat je ergens tegenaan moet kijken, maar er zijn mensen zat die een niet echt mooi lijf hebben, maar wel wat uitstralen en daardoor op hun manier wel mooi zijn.

Van de 880 nog 46 over, dat is nog zo'n 5%, zo selectief is dat niet hoor lijkt mij. Daarnaast mag je in het begin ook selectief zijn, mocht er niets uitkomen kan je altijd wat "soepeler" gaan kijken.
Dat is net zoiets als dat je iets specifieks wil kopen (waarmee ik overigens het vinden van een relatie niet wil vergelijken met shoppen, en een persoon ook niet met een product wil vergelijken. Het dient slechts ter verduidelijking) waarbij je heel veel criteria hebt om op te filteren, maar hetgeen je tegenkomt is niet haalbaar voor je. (te duur bijvoorbeeld) Je gaat dan toch ook je criteria en manier van kijken wat bijstellen?
Bij het vinden van de juiste persoon is dat eigenlijk net zo. Bij elkaar passen moet van 2 kanten komen, dus soms moet je verwachtingen wat bijstellen.

Door Tweakers user Damic, donderdag 24 januari 2013 13:03

Ik zelf gebruik ook een checklist maar dan een hele korte:
- +60% overeenkomsten (maarja dat hangt natuurlijk af wat de ander allemaal heeft ingevuld)
- Nederlands of Engels kunnen (hier in België heb je zo een taal grens en die taal kan ik niet)
- een heel klein beetje goed uit zien (het oog wilt ook wat)
- niet roker

Voor de rest moet je zelf uitmaken of je ermee wil in contact komen of niet.

Persoonlijk zou ik mensen die meer dan 2 maand niet online zijn geweest al schrappen. Zelf is mijn lijst maar een 5 tot 10 personen groot en dan schrap ik nog veel omdat ze neit reageren terwijl ze wel online zijn geweest!

Door Tweakers user eL_Jay, donderdag 24 januari 2013 15:20

Leuk dat je jezelf zo als proefkonijn opwerpt.
Ongetwijfeld is er menig eenzame tweaker die graag jou ervaringen leest en zo een realistischer verwachtingspatroon heeft. ;)

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2013 15:21]


Door Tweakers user masauri, donderdag 24 januari 2013 15:34

eL_Jay schreef op donderdag 24 januari 2013 @ 15:20:
Leuk dat je jezelf zo als proefkonijn opwerpt.
Ongetwijfeld is er menig eenzame tweaker die graag jou ervaringen leest en zo een realistischer verwachtingspatroon heeft. ;)
My point exactly _/-\o_

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 25 januari 2013 00:14

Ik vindt het toch een beetje creepy dat je exact kan weten wanneer iemand je bericht gelezen heeft, hoelang die persoon online is en wanneer die laatst online was. Voor mij is dat alleen al een NOGO. Ik kan snappen dat helemaal geen info ook niet ideaal is, maar ze zouden het kunnen afronden. "Persoon x heeft gisteren het bericht gelezen" of "Persoon x is al meer dan een maand niet online geweest"

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 00:15]


Door Tweakers user audiomuts, maandag 28 januari 2013 13:01

Dat soort site's zijn niet mijn ding, maar dit is wel prachtig om te lezen, heel veel succes met je zoektocht.

Reageren is niet meer mogelijk