Een RP.nl tweaker avontuur 04

Door masauri op vrijdag 25 januari 2013 22:36 - Reacties (3)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.366

Vandaag begin ik even met een quote van Datafeest:
Datafeest schreef op vrijdag 25 januari 2013 @ 01:19:
Ik vind het wel interessant om voor ogen te hebben wie je ongeveer bent, als ik dit zo lees. Hoe zou je jezelf op een eerlijke manier beschrijven? En waarom besloot je te gaan online daten?
Wel boeiend dat je het deelt.
Dus hoe zou ik mezelf beschrijven: Iemand die veel aan zen zelfontwikkeling doet en op zoek is naar ervaringen om uit te leren. Ik ben niet perfect en weet van mezelf dat ik ook mindere kantjes heb. Mijn fouten durf ik ook toe te geven, maar ik kan koppig zijn als ik weet dat ik gelijk heb. Ik werk in de zorg en als man zijnde in zo'n vrouwenwereld is het niet altijd evident om je mannetje te staan. (ik ben de enigste man tussen +-30 vrouwelijke collega's, leeftijden gemiddeld voornamelijk 45+ of ouder) En je wil niet weten hoe de vergaderingen eraan toe gaan, een echt kippenhok. Ik heb al is letterlijk mais op tafel gelegd om dan plotse stilte te krijgen waarna de mensen die het door hebben in de lach schieten. Ik hou dus ook wel van wat humor want anders hou ik het werk ook niet vol. Uiteindelijk probeer ik dmv opleidingen naar men droomjob toe te werken en dat is terminale mensen begeleiden in hun laatste dagen/weken/maanden. Mensen helpen zit dus in men bloed en dat is ook een reden dat ik dit deel hier op tweakers.

Waarom besloot ik dit te gaan doen, dit online daten publiceren. Een heel goede vriendin van me heeft zo al succes gehad. Ze is nu nog altijd samen met die persoon die ze via de site gevonden heeft. Sinds enkele maanden zijn ze gaan samen wonen dus ik heb al 1 succesverhaal in mijn naaste omgeving. (Ik las in de comments dat er nog iemand was die dit kan bevestigen) Gewoon ervoor gaan dus en we zien wel wat het brengt. Ik verwacht er weinig van, en zie het daarom meer als studie/onderzoek om anderen te laten zien wat je zoal kan verwachten. Als ik het écht voor mezelf deed dan zou ik het niet zo publiekelijk delen. Ik hoop daarom dat diegene die het lezen het in de juiste HK context kunnen plaatsen :+

Wat zijn de statistieken voor vandaag:
Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: 12
Waarvan:
- 7 gelezen maar geen reactie
- 1 gelezen & geen interesse bericht reactie gekregen
- 3 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 1 toont interesse melding op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen)
- 1 Spambericht op de site zelf
- 1 Spam mail in mijn mailbox
Favorieten: 33
(-1 op 23-01-2013: Geen interesse)
(+1 op 24-01-2013: Bij matches gezien, om later een bericht te sturen)
Wie bekeek mijn profiel:
- 3 personen die ik zelf een bericht heb gestuurd
- 6 onbekenden

*Heeft er iemand een voorstel wat ik het beste kan selecteren van deze statistieken om dagelijks op te volgen? Hetgeen het meeste boeit zal het aantal gestuurde berichten zijn + ontvangen reacties en hoeveel mensen het profiel bekeken hebben?
*Ik werd er ook op gewezen dat je anoniem profielen kan bekijken, en daardoor wel in de statistieken komt maar niet zichtbaar met je profielfoto. Wat zijn voor- en tegen argumenten dat je al dan niet anoniem zou willen kijken naar profielen?
(Feedbackcomments graag op beide vragen!)

Ik vermelde gisteren als laatste het volgende:
Ik kwam ook deze reclame tegen van een Hoe-schrijf-je-het-profiel-dat-als-een-magneet-de-juiste-singles-aantrekt ebook op de site. Nou mits wat google werk kan je hem gratis downloaden zonder je nog is opnieuw te moeten registreren. Vandaar dat ik de link er gelijk maar even ingezet heb voor iedereen. Daar gaan we ons morgen maar eens mee bezig houden. Wat boeit me dan het meeste: (en deze vraag stel ik dus ook aan de tweakers die dit lezen)
- Hoe schrijf je het beste je eerste openeningsbericht.
- Waar let je op bij je eigen profiel.
Helaas heb ik weinig reacties gekregen op mijn 2 vragen maar ik krijg alligzins meer reactie op mijn blog dan op de site zelf wat ook een pluspunt mag zijn? :P
Vandaag heb ik deze ebook is rustig doorgenomen. En ik denk dat je het meeste wel onder algemene kennis mag zetten. Maar doordat je er nog is duidelijk bewust van gemaakt word zal het wel een andere invloed op je hebben en pas je er je profiel wel op aan. Omdat je hetgeen je al weet specifiek op deze situatie gaat gebruiken. De nadruk word vooral gelegd op je tekst die over jezelf gaat. Bij relatieplanet word dit als "oproep" onderdeel op je profiel getoont. Hetgeen ik dus onder andere wilde weten was waar je op let bij je eigen profiel. De pdf bespreekt over een aantal pagina's dat je een driedeling in je profieltekst moet maken. Het eerste blokje over je zelf, het tweede over wie je wilt vinden, en ten derde wat je verwacht van de relatie. Creatief zijn en jezelf blijven zijn hier essentieel bij. Maar zoals ook in de ebook gezegd word zal je niet snel met een goede tekst komen als je je er enorm op aan het focussen bent. Ga dus ff wandelen en doe iets anders en schrijf dan kernwoorden op om nadien die kernwoorden tot zinnen te herleiden. Een mooie openingszin moet dé eyecatcher zijn die geïnteresseerde mensen naar je profiel moeten leiden tussen al die zoekresultaten. Ze scheppen in de ebook ook bepaalde verwachtingen waarvan je hoopt dat ze waar zijn. Zoals veel reacties krijgen enz. Maar wat ik dan mis is dat men niet zegt hoe groot de driedeling moet zijn. Ofwel heb ik daar over gelezen. Ik kan wel een half boek schrijven maar daar schiet je ook niets mee op. Maar dan kan je nog altijd hun hulp inroepen:
Wil je voor het plaatsen van je nieuwe profieltekst zeker weten of je deze enige kans op een goede eerste indruk optimaal benut? Vraag dan de Profielcheck aan. Ik analyseer je profiel (profieltekst plus foto’s), geef je persoonlijke tips en doe suggesties om je tekst echt als een magneet te laten werken. Dit persoonlijke advies ontvang je als MP3-file, zodat je het onbeperkt kunt terugluisteren om alle tips toe te passen.
Dus laten we deze mogelijkheid van de personal datingcoach dan achter de hand houden. Uiteraard zal die veronderstel ik dan betalend zijn (49 euro heb ik opgezocht) en mag je nadien tijdens het beluisteren van de mp3 regelmatig op pauze klikken om te kunnen noteren wat er gezegd word. Of het het geld waard zal zijn voor een mp3 is natuurlijk maar de vraag. Ik kan me wel indenken dat je anders wel beu getypt als date adviseur zou zijn want dit is een snelle oplossing. Echter niet direct practisch te gebruiken zonder er zelf nog eerst alles over te typen. Om dan nog is die info te gebruiken om je profiel aan te passen. Niet echt gebruiksvriendelijk in het voordeel van de klant vind ik.

Nu even iets wat ik aan de hand had met mijn profielfoto, iets technisch voor de tweakers onder ons.
Ik had dus op dag 1 een profielfoto geupload met een resolutie van 3240X4320. Lekker groot en duidelijk scherp. Desondanks kwam deze wazig op mijn profiel te staan. dus verkleinde ik de foto tot een 800X1067 resolutie. Na de upload en acceptatie werd ook deze wazig weergegeven. Hierna heb ik een screenshot genomen van de site, en een foto exact op de juiste resolutie uitgesneden zoals ik het kon bijsnijden van de screenshot. Deze had een resolutie van 300X375. Maar natuurlijk raad je het al, deze kwam er ook wazig op staan. Toen heb ik gelijk een mail gestuurd via het contactformulier waarom mijn foto er zo wazig op stond en ik niet centraal erop stond zoals ik hem had uitgesneden. Ik kreeg hier op de volgende reactie terug:
Op de website van Relatieplanet wordt sinds kort een standaard formaat van 300 bij 375 pixels gebruikt voor de profielfoto. Heeft een foto een andere verhouding dan komt niet alles op de foto te staan. Daarnaast worden foto's altijd zodanig bijgeknipt dat de member duidelijk en herkenbaar in beeld komt te staan. Hierdoor kunnen ook gedeelten van foto's ontbreken.
De overige foto's worden niet aangepast en op het oorspronkelijke formaat geplaatst.
Ik heb maar even gereageerd dat ik als laatste een foto met exact die resolutie geupload heb waarbij ik erop gelet heb dat ik zelf goed zichtbaar en centraal in de foto sta. De betreffende foto er in bijlage bijgestopt en we wachten af wat we er als reactie op gaan krijgen. Ik heb de foto vergeleken met een groot aantal foto's uit mijn favorieten en ik sta er ook ongeveer even groot op als de dames, dus vanaf de riem naar boven zeg maar. Zodat het duidelijk is welk postuur ik heb. Ik ben van mening dat als ik een foto selecteer die naar de normen van andere profielen is dat ik die ook duidelijk wil laten zien dan. Je betaald tenslotte als full member en dan verwacht ik wel dat ik duidelijk te zien ben! als ik zie dat er members zijn die compleet met motor erop staan als profielfoto stel ik me wel vragen bij hun bewerkingen. Hierop kreeg ik de volgende reactie terug:
Om de kwaliteit en continuïteit van Relatieplanet te waarborgen geldt sinds kort voor de profielfoto de volgende voorwaarden:
- Je gezicht is duidelijk afgebeeld en de foto is niet onscherp
- Bij afbeelding met onderlichaam wordt de foto bijgesneden
- Zij-aanzicht of gezicht weggedraaid is niet toegestaan
- Close-up van een gedeelte van je gezicht is niet toegestaan
- Geen gezichtsbedekkende attributen of een zonnebril
- Er mogen geen anderen dan jezelf staan afgebeeld
- Profielfoto mag niet bewerkt zijn
- Geen erotische of aanstootgevende foto
Voor de overige 20 foto’s die je kunt plaatsen geldt alleen de laatste voorwaarde.
Waarom word niet gewoon ff men foto gefixt zodat hij niet wazig is? Moet ik nu foto's blijven oploaden en zelf pogingen blijven doen eer het in orde is? Terwijl ik al verschillende resoluties gebruikt heb. De foto die ik gebruik is compleet conform naar hun vereisten dus ik had maar wéér een mail gestuurd om te vragen waarom hij dan zo wazig is en waar het probleem in zit. Op dit vlak ben ik heel principieel en wil ik ook dat ik gewoon een duidelijke foto op men profiel krijg. Ik heb al tig anderen profielen gezien die niet voldoen aan de bovengenoemde vereisten dus dan vraag ik me af waarom ze zo moeilijk doen, of ben ik het die dan moeilijk doet om geen wazige foto te accepteren?
Als reactie hierop heb ik terug gekregen dat mijn foto bijgesneden moest worden zodat er minder van mijn bovenlichaam op stond.
Hierop heb ik gereageerd dat het me nu eindelijk duidelijk is waarom mijn foto zo wazig is. En dat is dus omdat hij nog is vergroot word, niet dat hij bijgesneden moet worden.

Ik stel me dan wel een technische vraag hierbij. Hoe zit zo'n systeem dan in elkaar?
Member upload foto -> foto word uitgesneden op 300x375 -> foto word vergroot tot member er volgens hun goesting op staat ?
of
Member upload foto -> foto word vergroot tot member er goed op staat -> foto word bijgesneden tot 300x375 ?

Heeft iemand ervaring met dit soort dingen? Wat lijkt jou de meest logische volgorde? Is er een andere oplossing met zo min mogelijk menselijke tussenkomst?

En een andere afbeeldingsvraag die ik me stel, hoe kan je een foto blokkeren als je alsnog de directe link hebt ervan naar iemand die niet is ingelogd in de site?

Morgen is het weekend, laten we hopen op meer reacties dan!

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 05 01-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 05
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 03 01-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 03

Reacties


Door Tweakers user quistler, zaterdag 26 januari 2013 00:29

Voor ¤48,99 euro kan ik je best advies geven hoor ;)
Bijna ¤50 euro voor een advies lijkt me niet aan te raden, gewoon zoals je zelf zegt, je gezonde verstand gebruiken en op basis van andere profielen do's en dont's toepassen op je eigen profiel. Suc6 dit weekend!

Door Tweakers user Thedutchmaster, zaterdag 26 januari 2013 02:57

haha mijn oom heeft zn vriendin ook via dating site leren kennen :p en is nu een jaar of 2 samen

persoonlijk zou ik het ook wel eens willen proberen als het uit zou gaan met mijn vriendin gelukkig gebeurt dat niet haha


succes ermee , en als je iemand leert kennen zeer veel plezier met haar :)

Door Tweakers user Felyrion, zaterdag 26 januari 2013 10:52

Leuk om te volgen dit :) De statistieken die je nu gebruikt lijken me trouwens prima.

Van de MP3 verwacht ik gewoon dat diegene "live" opneemt wat hij of zij aan je profiel ziet. Dat kan een aardige manier zijn als het gewoon een eerste reactie is en vervolgens wat in-depth advies. Maar voor zoiets is het wel vrij prijzig en ik verwacht er niet zo veel van.

Overigens ken ook ik iemand in mijn vriendenkring die via een datingsite aan een vriendin is gekomen, dus het moet kunnen. In het verleden heb ik zelf ook al eens een vriendin gehad die ik "random" via ICQ leerde kennen toen.

Ik wil het zelf ook nog eens proberen. Ik werk nu eenmaal in een mannenwereld (ICT) en ben niet iemand die makkelijk mensen aanspreekt, zeker in het uitgaansleven. Ik heb altijd tijd nodig om iemand te leren kennen voor ik iets onderneem. Dan zijn dit soort opties best een mogelijkheid.

Reageren is niet meer mogelijk