Een RP.nl tweaker avontuur 08

Door masauri op dinsdag 29 januari 2013 22:01 - Reacties (6)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.249

Gisteren postte ik de blog al wat vroeger want ik verwachtte niks meer. En besloot mijn avond maar de spenderen met wat skyrim. Kwestie van wat werkfrustratie eruit te schieten met een ebony bow op een vampieren familie tijdens een quest. Na het gamen wilde ik afsluiten en checkte ik een laatste keer mijn email. En daar zat blijkbaar al 10 minuten nadat ik de blog gepost had een mail op me te wachten. Van de persoon waar ik nu al een paar emails mee heb verstuurd en al eerder vermelde. Dus wel een goede afsluiter van de dag gehad.
Even een rewind naar men vorig bericht over haar om het geheugen een beetje op te frissen:
Wat zijn de onderwerpen waarover we nu zoals gemaild hebben (ook in die volgorde) :
- Jezelf voorstellen
- Karakter eigenschappen
- Werk / Diploma's
- Film / Muziek smaak
Ik ben in men laatste mail ingegaan op vrije tijdsbesteding en dan bekijken we even wat ik nog van haar terug krijg om op verder te gaan.
Ze mailde dat ze het positief vond dat ik duidelijke doelen in men leven heb van dingen die ik wil bereiken. Ze kan het heel goed met mijn filmsmaak vinden en kwa muziek vertelde ze me dat dat ook vrij goed over elkaar komt. Ook was ze blijkbaar afgelopen jaar voor het eerst naar de foute party geweest vorig jaar waar ik toen indertijd met mijn ex en men vriendengroep was. Voor diegene die niet weten wat dé foute party is, het grote personeelsfeest van de (ook) belgische radio zender q-music wat 1 "groot" event is met playbackshow optredens van de presentators enz. Hierbij ben je gekleed in de meest foute kledij. (voor sommigen hun dagelijkse kledij denk ik soms) Nu ik er over nadenk had ik beter kunnen vragen of ze geen foto had vanop die foute party. Damn it :-(

De mail eindigde met te zeggen dat ze voornamelijk voor een cinemake kiest en een drankje erna als ze uitgaat. Al bij al was de mail vrij concreet beantwoord. Ook wel veel korter dan de vorige mails. Dus stel ik me dan de vraag, what's next? Ik heb al een mail gestuurd dus even afwachten wat haar reactie is. Maar misschien had ik beter kunnen vragen voor een foto van de foute party? En nu weet ik wel al de ideale dateplaats voor haar, cinema en drankje erna. Persoonlijk ben ik niet iemand die cinema zou kiezen. Maar ervoor even kennis maken, filmpje zien, beetje wennen aan elkaars gezelschap en dan de zekerheid hebben dat je erna nog kan babbelen is een mogelijke optie. Hoewel ik liever de film zou skippen dan. Want je zit met je gedachten denk ik ook wel verder te denken wat je na de film allemaal zou kunnen zeggen, wat zenuwachtig misschien zelfs en dan kan je ook niet echt van de film genieten. Tenzij je ervoor al het ijs breekt natuurlijk en je relaxt genoeg bent (best niet onder invloed van drugs en alcohol natuurlijk.) om nadien nog een degelijk gesprek te kunnen voeren.

Nu komt natuurlijk ook de afstand ter sprake, want ze vond nederland niet bij de deur. Voor haar misschien niet maar voor mij wel. Ze woont in de omstreken van leuven en ik vlak tegen de grens met nederland in limburg. Dus kan dit een obstakel zijn? Jazeker, maar hoe gaan we er beide mee om is de vraag natuurlijk. Klikt het wel om er misschien wat meer uit te laten groeien? Allemaal vragen die door de tijd wel beantwoord zullen worden. Mensen die mijn posts in het hk vrijgezellen topic nog kunnen herinneren weten dat mijn vorige relatie was met iemand die tegen zeeland aan woonde en waar ik een enkele rit van 2uur voor de boeg had eer ik ze kon zien. Ik wil vermijden dat ik weer zo'n verre relatie zou krijgen, want persoonlijk gaat mijn voorkeur er naar uit om in nederland te blijven werken. Kwa zorg doe je daar effectief de zorg die ik gedurende mijn opleiding voornamelijk heb gehad. En niet het wassen-strijken-poetsen-stofvegen-stofzuigen wat men hier voornamelijk doet. Dit omdat men in belgie geen onderscheid maakt tussen de huishoudhulp en de thuisverzorging. Maar dat even terzijde.

Gisteren kreeg ik ook nog de volgende reactie op men blog:
P-Storm schreef op dinsdag 29 januari 2013 @ 10:27:
Statistieken zijn altijd leuk om te lezen, alleen over jezelf is niet heel erg representatie (al is mijn vermoeden voor de positie van de man toch wel heel erg de werkelijkheid is). http://blog.okcupid.com/ deze site heeft ooit algemene statistieken uitgebracht, waar ook wat intressantere en soms ook wel maffere onderzoeken zijn gedaan. :).
En damn, wat zijn daar leuke dingen op te vinden, echt de dingen die ik wilde weten. En die ik reeds vermeld had in mijn blog zoals weten wat voor profielfoto je het beste neemt, hoeveel, en dat allemaal gecontroleerd met keiharde cijfers! Wat wil een mens nog meer hebben! Dus heb ik even de 3 blogposts opgeslagen die me nu even het meeste aanspraken, namelijk: De 4 grote mythes van profielfoto's, Wees niet per ongeluk lelijk en Wat is je beste gezichtfoto. Hier ga ik de komende dagen mee aan de slag want het is niet echt lichte lectuur te noemen met al die harde cijfers. Al word wel geprobeerd om het "luchtig" te houden. Indien er genoeg interesse is wil ik wel de moeite doen om deze posts volledig om te zetten naar eenvoudig nederlands (jip-en-janneke-taal zal misschien nét niet gaan). Ik zal er alligzins wel de dingen uithalen en vermelden in mijn blog die ik effectief toe pas op het profiel wat ik gebruik.

Om even de eerste snelle vergelijking te maken met de info die ik uit: De 4 grote mythes van profielfoto's haal. (de 2 punten die een mannelijk persoon aan gaan.)
"Men’s photos are most effective when they look away from the camera and don’t smile"
"It’s interesting that while making flirty eye contact is relatively okay for men, flirting away from the camera is the worst thing they, too, can do."
http://i47.tinypic.com/3538s1s.png
Op mijn huidige profielfoto kijk ik recht in de camera en lach ik, maar "flirt" ik niet. Dus dat moet bijgeschaafd worden. Laat ik dan maar is kijken aan welke vereisten een foto nog zoal moet voldoen om "interessant" bevonden te worden. De volgende statistieken verbaasden zowel de onderzoekers als mij. En dan laat ik het plaatje even voor zich spreken.
http://cdn.okcimg.com/blog/four_myths/male_photo_contexts2.png
Dus mannen die een foto met hun huisdier ofzo hebben of hun 6-pack showen krijgen meer reactie! Iets "interessants" doen hangt natuurlijk er van af wat de vrouw in kwestie zoekt. Nu ga ik geen foto gebruiken van mijn 6-pack maar ga ik wel een andere foto selecteren om bij men profielfoto te zetten. (de profielfoto is verplicht van het gezicht te zijn dus hier kan je geen andere foto plaatsen.) En anders maak ik wel een nieuwe met mijn dwergpapagaai morgen of donderdag. (Mijn papagaai als "wingman"!!! :-p hilarisch al zeg ik het zelf.) Er was nog een onderzoek waarin ze nakeken hoe belangrijk het is om je gezicht te laten zien op je profielfoto. En wat blijkt, het is totaal niet van toepassing op het aantal reacties dat je krijgt! Het gaat erom dat er iets op staat wat "interessant" genoeg is!!! Dus fail voor alle datingsites die een foto van je gezicht vereisen. Ok, dus zelfs als is deze post uit 2010. Ik zie het wel nog altijd zeer relevant als toepassing op online dating!

Dus wat zijn men volgende stappen:
- Nieuwe 2e profielfoto zoeken waar ik iets "interessants" op aan het doen ben.
- Nieuwe profielfoto maken waar ik iets "verleidelijker" aan het kijken ben. (en met mijn "wing"man(bird) op natuurlijk :-p)

En nu aftellen naar morgenmiddag. Dan heb ik eindelijk even vrij om hier meer tijd aan te besteden alsook aan mijn nieuwe boek dat ik dankzij een profiel gevonden heb dat me interessant leek: "De alchemist" van Paulo Coelho. Samenvatting:
De jonge schaapherder Santiago heeft één grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: 'Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (...) Waar je hart is, is ook je schat.'
Want uiteindelijk is dit hele online daten ook een soort van "zoektocht" naar die juiste persoon. Waarbij je allerlei omzwervingen maakt (zoals dat profiel van eergisteren). En je uiteindelijk wel op je bestemming komt. Of dat voor mij hier op rp is of op een andere online datingsite is natuurlijk maar de vraag...

Wat zijn de statistieken voor vandaag:
Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: 18
Waarvan:
- 12 gelezen maar geen reactie
- 4 gelezen & geen interesse bericht als reactie gekregen
- 2 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 1 toont interesse melding op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen)
Huidige Favorieten: 47 (Waar ik dus eigenlijk al -18 kan doen vanwege geen reactie/niet gelezen enz.)
Wie bekeek mijn profiel (23 personen waarvan):
- 4 personen die ik zelf een bericht heb gestuurd
- 7 onbekenden

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 09 01-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 09
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 07 01-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 07

Reacties


Door Tweakers user Znorkus, dinsdag 29 januari 2013 23:07

Haha mooi verhaal weer, en succes met de wingman ;-)
Pics or it didn't happen ;P

Door Tweakers user Felyrion, woensdag 30 januari 2013 14:04

Indien er genoeg interesse is wil ik wel de moeite doen om deze posts volledig om te zetten naar eenvoudig nederlands (jip-en-janneke-taal zal misschien nét niet gaan). Ik zal er alligzins wel de dingen uithalen en vermelden in mijn blog die ik effectief toe pas op het profiel wat ik gebruik.
Erg grappig zo met die statistieken :) Ik zou het zeker waarderen als je dat verder verwerkt in je blogs. Helemaal omzetten lijkt me wat ver gaan maar het op deze manier gebruiken en laten zien is wel erg leuk!

Top blog, ik volg hem met veel plezier :)

Door Tweakers user Barleone, woensdag 30 januari 2013 14:41

Popular male photo contexts: showing off muscles

Leuk enzo voor de statistiek.. maar welke dames trekt dit aan? Oftewel: je krijgt misschien meer dames die interesse hebben, maar zitten die dames wel in jouw doelgroep?
Om het expliciter te maken met een vooroordeel (laat ik eerlijk zijn):
Macho's en de wat sletterige dames passen misschien prima bij elkaar, maar ben jij zo'n macho persoon ja/nee en zie je een toekomst zitten met zo'n dame?

Door Tweakers user P-Storm, woensdag 30 januari 2013 16:29

Leuk om mijn reactie terug te zien :P.
Uiteraard moet je uitkijken met statistieken zo grot, ze zijn wel relevant, maar zijn ze dat ook voor de groep vrouwen die jij zoekt?

In ieder geval, veel succes met je zoektocht, en wat vbolgens mij bij RP ook is, als je een bericht naar mensen toe stuurd die geen betaald lid is dat ze het bericht wel kunnen lezen maar niet antwoorden. Dat zorgt ook weer dat de statistiek van niet reageren weer in ander daglicht komt te staan.

Door Tweakers user masauri, woensdag 30 januari 2013 17:31

P-Storm schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 16:29:
Leuk om mijn reactie terug te zien :P.
Uiteraard moet je uitkijken met statistieken zo grot, ze zijn wel relevant, maar zijn ze dat ook voor de groep vrouwen die jij zoekt?

In ieder geval, veel succes met je zoektocht, en wat vbolgens mij bij RP ook is, als je een bericht naar mensen toe stuurd die geen betaald lid is dat ze het bericht wel kunnen lezen maar niet antwoorden. Dat zorgt ook weer dat de statistiek van niet reageren weer in ander daglicht komt te staan.
Fijn dat je het leuk vind, wel niet voorlopen op blogposts he :+

Door Tweakers user P-Storm, woensdag 30 januari 2013 20:54

masauri schreef op woensdag 30 januari 2013 @ 17:31:
[...]

Fijn dat je het leuk vind, wel niet voorlopen op blogposts he :+
Ik zou niet durven, ik weet gewoon goede materiaal om over te spreken :X ;)

Reageren is niet meer mogelijk