Een RP.nl tweaker avontuur 16

Door masauri op donderdag 7 februari 2013 15:22 - Reacties (7)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.160

Zoals ik eergisteren al zei kwam er vandaag een langere post. Doordat ik tussendoor heel wat sites heb bezocht heb ik al een kleine tipverzameling aangelegd die ik vandaag wilde delen. Misschien had ik beter de volgende tips gevolgd vooralleer ik me op rp registreerde. Maar goed, al doende leert men. En ik hoop dat jij als lezer (als je het ook is wil proberen) er wat aan hebt.

Dus jij wil online daten proberen?
- Je kan datingsites indelen in 2 grote groepen. De eerste groep is de hele grote "vijver" waar iedereen en alles in zit. De tweede groep zijn de kleine al iets gespecificeerde "vijvertjes" die al een voorselectie hebben gemaakt naar een bepaalde interresse. Een voorbeeld hier van zijn sites die zich richten op een bepaalde groep mensen. bv. mensen met een christelijk geloof. Vaak hebben deze sites een verbonden netwerk met een gezamelijke eigenaar om zo een groter publiek voor verschillende doelgroepen te kunnen aantrekken. (de site waar ik naar link heeft o.a. bv. nog "Senior Christian Dating", "International Christian Dating", "Black Christian Datingé enz.) Dus wil je liever in de grote vijver of toch al een voorselectie maken voor je geloofsovertuiging, een eetgewoonte (vegetarisch?), of een hobby bv. De keuze is aan jou.

- Kijk verder naar wat de mogelijkheden zijn als betalend of gewoon lid. Is er een "testperiode"? Zijn er restricties op het aantal berichten dat je kan sturen of ontvangen? Hoeveel kost het betalend lid zijn? Ken je zelf mensen die er gebruik van maken?

- Hoe spreekt de site jou aan? Wanneer je je wil registreren op een datingsite, heb je er dan al is bij stilgestaan waarom je specifiek voor die site kiest? Is het omdat je er veel reclame van ziet? Kom je ze tegen in de facebook reclamebalk? Heb je het van iemand gehoord dat hij/zij er een succesverhaal mee heeft gehad? Staan er woorden op de site die je aanspreken? Hier komt een groot deel marketing bij kijken en hoewel iedereen graag een lief/vrouw wil is het belangrijk om nuchter naar de sites te kijken. Iedere site heeft succesverhalen en natuurlijk wil jij dat ook! Iedere site heeft wel een kleur waarop je zou reageren, bij rp is dit rood en in verschillende tinten en aangrenzende kleuren. Rood staat voor passie en voor de liefde natuurlijk dus zal je hier romantischer tegen aan kijken en voelen dan bv. paiq. Waar men op de hoofdpagina rustig wit/grijs heeft met enkele fellere kleuren om contrast te geven. Op iedere site zal je ook hartjes zien want dat geeft iedereen een goed gevoel natuurlijk.

- Het belang van een goed bericht en een goede foto heb ik al uitgebreider besproken in een vorige blog. Dus wanneer je besluit om je op een site te registreren hou dan ook rekening met de tips die ik hierover heb gegeven. Dit maakt, of kraakt je profiel en zal al dan niet veel reactie geven. Hierbij kan ik niet genoeg hameren om het feit dat je gewoon eerlijk moet reageren en niet jezelf beter of stoerder moet laten overkomen. Veel sites geven een vragenlijstje en aan de hand daarvan word een matchprofiel samengesteld. In het geval van rp zijn dit gewoon je voorkeuren voor de persoon die je wil zoeken. En is dit eerder een passievere site dan een site die een functie gebruikt om je op andere manieren te linken aan een bepaald persoon van je interesses.

- Stel geen hoge verwachtingen. Want zoals in het offline daten is het niet altijd evident om direct die juiste persoon tegen te komen. En het zal een hele tijd duren eer je is een bericht terug krijgt. Zoals je ook aan mijn statistieken kan zien. Hoewel je zou kunnen stellen dat je een langere tijd nodig hebt om iemand beter te leren kennen wil dat niet zeggen dat je het voorgestelde goedkopere betalingsprofiel moet nemen. ¤15 voor 1 maand en maar ¤25 als je voor 3 maanden ineens betaald. Dit is ook pure marketing. Je betaald zonder dat je de garantie hebt dat je een persoon vind waar je een relatie mee kan opbouwen en dan trouwen, al dan niet kinderen. Huisje boompje, beestje dus. Durf dus ook je profiel kritisch te bekijken en durf het te veranderen gedurende de periode dat je betaald. Experimenteer met foto's, teksten, stuur weer wat berichten, geef het een aantal dagen of een week de tijd afhankelijk van je betaalperiode. Maar verwacht ook niet dat je plots wél ineens overstelpt word met berichten e.d. als je die veranderingen door voert. Uiteindelijk zoek je maar 1 persoon, en dat kan dan soms even duren. En een goede vriendin (of 10) is nooit overbodig hé!

Hou altijd in je achterhoofd dat er mensen zijn met minder goede bedoelingen en dat je sowieso moet opletten welke persoonlijke informatie je deelt tijdens je berichten/mails enz. Je kan nooit verifiëren of je echt met die persoon bezig bent tot je ze ontmoet. En zelfs dan nog is het belangrijk je common sense te gebruiken. Ontmoet elkaar op een publieke plek enz. Maar op dit gedeelte van daten kom ik later nog wel terug in een volgende blogpost.

Vanavond staat er een klein uitstapje op het menu. Vandaar de vroege blogpost. Terug naar hasselt voor een soort after-work-party. Helaas moet ik morgen weer werken dus laat zal het niet worden. Maar dit word gewoon amuzeren, zonder meer. Want de boog kan niet altijd gespannen staan "op zoek" naar een lief

Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: 31
Waarvan:
- 21 gelezen maar geen reactie
- 5 gelezen & geen interesse bericht als reactie gekregen
- 6 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 1 toont interesse melding op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen, en met deze persoon ben ik nog altijd aan het mailen)
Huidige Favorieten: 72 (Waar ik dus eigenlijk al -24 kan doen vanwege geen reactie/niet gelezen enz.)
Wie bekeek mijn profiel:
- 30 personen

Afsluiten doe ik vandaag met een vrij sarcastisch zwarte humor filmpje van Avenged Sevenfold. Ik kende de groep niet tot ik dit videoclipje zag. En het deed me wel denken aan Tim Burton's the corpse bride & the nightmare befor christmas.

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 17 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 17
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 15 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 15

ReactiesDoor Tweakers user bestaudio, vrijdag 8 februari 2013 03:55

Ik kende ze al langer, vooral ook de andere clips checken zitten leuke tussen

Voor de rest ik lees je blog met intresse en hopelijk vind je iemand

Door Tweakers user gast, vrijdag 8 februari 2013 09:51

Ik hoor wel eens mensen die dat abonnementsgeld als een probleem zien, of daar überhaupt rekening mee houden. Dat lijkt mij nogal onzinnig, want een chick kost je uiteindelijk echt wel meer dan die ¤25 per maand voor rp.nl ;')

Door Tweakers user i-chat, vrijdag 8 februari 2013 10:35

Datafeest schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 09:51:
Ik hoor wel eens mensen die dat abonnementsgeld als een probleem zien, of daar überhaupt rekening mee houden. Dat lijkt mij nogal onzinnig, want een chick kost je uiteindelijk echt wel meer dan die ¤25 per maand voor rp.nl ;')
renting a tox, $50,
fist date dinner $200
first kiss (priceless).. ???

ik weet niet, je kunt wel zeggen die 25 voor PR...
maar als je naar de kroeg gaat of een terasje pakt heb je grotere kans dat het direct klikt dan op zo'n site... en bovendien.. met alleen die 25 ben je er niet...

van van het eerste drankje tot het laatste etentje ... en het nete pak om om haar hand te vragen, komt er net zo hard bovenop als normaal.. die 25 is dus PUUR extra ... kosten.

Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 8 februari 2013 14:20

i-chat schreef op vrijdag 08 februari 2013 @ 10:35:
[...]


renting a tox, $50,
fist date dinner $200
first kiss (priceless).. ???

ik weet niet, je kunt wel zeggen die 25 voor PR...
maar als je naar de kroeg gaat of een terasje pakt heb je grotere kans dat het direct klikt dan op zo'n site... en bovendien.. met alleen die 25 ben je er niet...

van van het eerste drankje tot het laatste etentje ... en het nete pak om om haar hand te vragen, komt er net zo hard bovenop als normaal.. die 25 is dus PUUR extra ... kosten.
Dat ligt er maar net aan: mij zal je wel als laatste in een kroeg zien, dan moet ik maar alleenstaand blijven? Neemt niet weg dat ik zeer skeptisch ben over datingsites.

Door Tweakers user Fawn, vrijdag 8 februari 2013 14:48

Het bedrag richting de datingsite zou relatief maar heel weinig zijn, wanneer je ook gegarandeerd na een bepaalde tijd iemand zal vinden. Als het niets wordt komt het eigenlijk neer op het meedoen aan een loterij ;)

Door Tweakers user S0epkip, vrijdag 8 februari 2013 16:39

Je zou ook kunnen beredeneren dat het publiek op een betaalde website serieuzer is..

Reageren is niet meer mogelijk