Een RP.nl tweaker avontuur 28

Door masauri op dinsdag 19 februari 2013 21:45 - Reacties (5)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.116

Ik heb ondertussen al 4X gemaild met de persoon die interesse in mij toonde. Het zijn mails zoals je bijna zou chatten, vrij relaxt en ontspannen. Natuurlijk zou ik geen tweaker zijn als ik niet wat dingen kon traceren en natuurlijk heb je met een echte naam vaak al snel een facebook pagina te pakken. Dat heeft me alweer wat inzicht gegeven in de persoon met wie ik mail. Naar mijn mening wil ze een onbevooroordeelde start hebben en nieuwe mensen leren kennen. Ze heeft al heel wat afgereisd en hoewel ze niet mijn type vrouw is waar ik uiterlijk op val heeft ze wel een mooi karakter. Ik vraag me dan ook af hoe het verder gaat naar het mailcontact enz. toe. De persoon waar ik voordien mee mailde heeft nog wel een aantal malen mijn profiel bekeken maar niet meer terug gemaild. Zoals ik vermoed heeft ze niet gekeken waar ik woonde en is de afstand haar te groot.

Ik wil nu verder gaan met een verslag dat ik gekregen heb van een medetweaker omtrent het daten op het internet en dating algemeen. Het eindigd bij de streepjes en ik ga vanaf dan verder met mijn conclusie en andere updates.

Het mechanisme
Er zijn ruwweg twee manieren hoe een relatie kan ontstaan: vanzelf of 'gedwongen' Wanneer het vanzelf gaat, kom je elkaar tegen in een sociale cirkel en ontstaat er op organische wijze op een gegeven moment een wederzijdse aantrekking. De liefde ontbrandt als het ware. Wanneer het gedwongen is, ben je met voorbedachte rade tegenover elkaar gaat zitten met als doel dezelfde liefde te laten ontstaan.

Wanneer het vanzelf gaat zijn het gevoelens/emoties die de toenadering voortdrijven. Wanneer het gedwongen gaat is het een bewuste, rationele aanpak. Je gaat op een bijna zakelijke manier onderhandelen of je wel bij elkaar past. Daarna moeten dan de gevoelens komen. Iets wat sowieso nauwelijks is af te dwingen en door deze omgekeerde manier van werken nog eens verder
bemoeilijkt wordt.

Wanneer het vanzelf gaat, zijn er dus eerst gevoelens en ga je daarna pas denken aan een relatie. Wanneer het gedwongen gaat, zit je (in eerste instantie zeker) zonder gevoelens tegenover elkaar en aan aangezien het om zoiets belangrijks gaat zullen er irrealistisch hoge eisen gesteld worden. Beide partijen zullen in ieder geval niet snel voldoen aan de eisen die de ander stelt. Zeker de man voldoet in deze situatie niet snel aan de eisen van de vrouw. Andersom wil de man eerder minpunten door de vinger zien (kort door de bocht wil een man gewoon neuken).

Wanneer het vanzelf gaat, ontstaan er alleen gevoelens als je elkaar 'leuk' vindt. Iets wat eigenlijk weinig te maken heeft met een al dan niet vervuld eisenpakket. Tussen mensen die elkaar niet (of in ieder geval 1 van hen) liggen / aantrekkelijk vinden gebeurt niets. Wanneer het gedwongen gaat, is het een kansspel waarbij beide partijen elkaar 'leuk' moeten vinden. Echter omdat je die klik misschien slechts bij 10% (hooguit 20%) van de mensen hebt en omdat het ook nog wederzijds moet zijn, is de kans eigenlijk bijzonder klein (10% x 10% = 1%) dat er liefde zal ontstaan. Wat overblijft is de kille rationele/zakelijke kijk op een eventuele relatie met de ander.

Prematuur
Daten is the other way around. Het kan eigenlijk ook niet goed gaan. Je gaat 'koud' tegenover elkaar zitten, maar spreekt al wel uit eventueel een relatie met de ander te willen. Omdat er (nog) geen wederzijdse gevoelens zijn kan je ook niet anders dan rationeel/zakelijk tegen de situatie aankijken. En omdat het een redelijk overweldigende 'vraag' is, is het eigenlijk vanzelfsprekend dat er kritisch tegenaan wordt gekeken. Zeker door diegene die de 'vraag' gesteld krijgt.

De vrouwen
Er is eigenlijk altijd wel een 'reden' waarom vrouwen zich aanmelden bij een datingsite, want welke leuke, aantrekkelijke, niet idioot-moeilijke vrouw heeft een datingsite nodig om aan de man te komen!?? Zulke vrouwen hebben in het echte leven doorgaans al meer dan genoeg aandacht en succes. Daar komt bij dat online daten nodig hebben als blamage gezien wordt. Vooral omdat hoodzakelijk 'kneuzen' het nodig hebben en 'daartoe behoor je niet' of wil je niet behoren. De redenen voor een vrouw om zich aan te melden bij een datingsite zijn onder te verdelen in:
1) onaantrekkelijk uiterlijk
2) onbenaderbaar / gesloten
3) extreem veeleisend
4) geen contact met (vrijgezelle danwel acceptabele) mannen irl
ad 1) Een vrouw moet wel bijzonder onaantrekkelijk zijn willen mannen er niet op hitten. Er zijn dan ook zat onaantrekkelijke vrouwen die geen enkele moeite hebben om aan de man te komen. De praktijk is dat je een 8/10 of hoger vrijwel nooit tegenkomt op een datingsite. Want zelfs als zulke vrouwen in categorie 2, 3 of 4 vallen komen ze nog wel aan een man. Het gevolg is dat een 'zeventje' (ongeveer het knapste wat je dus kunt vinden op een datingsite) al het prinsessengedrag vertoont, dat je in het echte leven pas bij 'negens' zien.
ad 2) Dit type vrouw is vanzelfsprekend erg moeilijk te versieren. Als je op een datingsite kijkt, krijg je al gauw de indruk dat het normaal is dat vrouwen (erg) moeilijk te versieren zijn. Echter als dat in het echte leven ook het geval zou zijn, dan zouden er geen of tenminste niet zoveel 'sletten'* bestaan. Het probleem is dat makkelijkere vrouwen niet op een datingsite hoeven te staan en ze staan er dan ook niet/nauwelijks op. Ze kom irl immers al genoeg aan hun trekken qua mannen. Het gevolg is dat de vrouwen die wèl op een datingsite zeer vaak tot deze categorie behoren. * 'Slet' is natuurlijk geen absoluut begrip, maar een groot deel van de vrouwen komt gemakkelijk aan de tien bedpartners en net zoals die eerste x kerels versieren geen probleem was, is de volgende vent ook niet echt een issue natuurlijk... Waarmee de noodzaak van een datingsite eigenlijk volledig verdwijnt.
ad 3) Veeleisende vrouwen zijn eigenlijk geen optie om de doodeenvoudige reden dat je als man voor zo'n vrouw niet snel goed genoeg bent (ik in ieder geval niet). Zoals al eerder genoemd is het haast onvermijdelijk als er geen sprake is van verliefdheid of tenminste 'kriebels'. Zeker bij wat oudere vrouwen (zeg ouder dan 25)
ad 4) Als alleen dit punt speelt is de vrouw in kwestie acceptabel. Echter omdat op datingsites vaak punt 1, 2 of 3 speelt en de meeste vrouwen wel een sociale cirkel hebben, valt bijna geen enkele vrouw in deze categorie.

De Problemen
Chatten: Vrouwen nemen ook na het leggen van het contact (online) nog steeds vrijwel geen initiatief. Sterker nog, ze blijven gemakkelijk dagen offline en reageren lang niet altijd op je berichtjes. En als ze dan reageren is het vrijwel altijd met minder tekst dan dat jij schreef. Met andere woorden, ze steken er minder energie. Op de een of andere manier hoeft het niet zo nodig van ze. Als je als man net zo laks zou zijn, zou je werkelijk nooit tot een date komen online. Zelfs als ik mijn best doe heb ik moeite om het gesprek niet dood te laten bloeden. Laat staan dat ik tot een date kom. Een bijkomend fenomeen dat je met chatten / berichtjes uitwisselen ziet, is dat je snel in een soort friendzone terechtkomt. Het doel van de communicatie is om elkaar een klein beetje te leren kennen, maar op het moment dat ze je een klein beetje kent (voor wat dat waard is online), ben je gelijk ook niet echt interessant meer. Ondanks dat ze je eigenlijk nog nauwelijks kent, is het spannende van het onbekende is er vanaf. Dus doordat je met elkaar praat en elkaar iets beter leert kennen, verdwijn je tegelijkertijd ook van haar dating radar.

Afwijzing: Het zou je niet uit moeten maken als* een vrouw de chat afkapt en je verwijdert. Echter als het je niet uitmaakt wat ze doet _jawel_ dan maakt het je niet uit wat ze doet. Dan boeit het je niet of ze je verwijdert of niet. Of 'niet' ja. De andere kant van diezelfde medaille is dat het je ook niets meer kan schelen als ze wèl contact met je houdt en laat dat nou juist noodzakelijk zijn om überhaupt te willen chatten en daten. Eigenlijk is het heel simpel: niet afgewezen worden = contact houden. Als je het niet belangrijk vindt dat ze je niet afwijst, vind je het dus niet belangrijk dat je contact met haar hebt/houdt. *als je hier het woordje 'of' gebruikt, heb je al bijna het antwoord. Namelijk dat het je niet uitmaakt wat de uitkomst is. Dus ook niet of die goed is.

Instelling: Het probleem is dat ik het na tig afwijzingen niet meer opbrengen om met positieve energie een nieuwe chat in te gaan (sociale afwijzing schijnt letterlijk het pijncentrum in je hersenen te prikkelen). In het meest positieve geval ben ik gewoon leeg en lukt het me niet meer om me te verkopen en een leuk gesprek gaande te houden. Echter vaak kan ik het negatieve gevoel dat voorgaande ervaringen achterlaten niet onderdrukken en word ik lichtelijk passive-agressive. Mijn ervaring is dat als je moet trekken aan een vrouw, dat je dan eigenlijk nooit tot een date of 'meer' kunt komen. Een verwant probleem is dat van de zogenaamde actieve desinteresse (PUAterm). Je moet geen interesse tonen, maar er moet toch contact zijn anders ziet je letterlijk en figuurlijk niet staan. De overeenkomst is waarschijnlijk dat de groeiende interesse van haar kant moet komen. Zij moet jou gaan zien als optie.
-----
Allereerst wil ik de tweaker bedanken die me dit verslag heeft gestuurd alsook de feedback op mijn vragen hier rond. Ik kan me hier wel vrij goed in vinden. Ook al heb ik dan nog weinig ervaring als het om de "cold" approach gaat. Hoewel ik er van overtuigd ben dat sommige dames wel de uitzondering zijn die mee aan het internetdaten doen. Alsook speeddating en elke andere vorm van zo'n type daten. Het gaat denk ik voornamelijk om de instelling van jezelf als je er aan mee doet en ook als je uit gaat. Je kan nieuwe mensen leren kennen en wie weet zit de ware daar wel tussen. Maar je kan ook rondkijken en echt op zoek gaan naar een potentiele partner. Vandaar dat ik liever in de friendszone zou belanden bij de persoon die ik zaterdag voor het eerst heb ontmoet en aangesproken en dat het van daaruit mag groeien. Jezelf pushen heeft ook geen zin. Want dan zet je jezelf enkel vast. Of beland je in een ongelukkige relatie. (99% van de tijd dan toch) Er zijn gewoon ontzetten veel variabelen maar toch hoop je dat je die uitzondering bent. En dat is voor veel mensen ook de drijfveer. En daar heb ik zelf ook wel wat last van. Je hoopt op die uitzondering. Terwijl die soms voor je neus staat en je hebt gewoonweg niet door hebt.

De statistieken voor vandaag(enkel 1 favoriet toegevoegd, weinig tijd gehad om berichten te sturen door het werk):
Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: 39
Waarvan:
- 27 gelezen maar geen reactie
- 8 gelezen & geen interesse bericht als reactie gekregen
- 3 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 2 hartjes interesse meldingen op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen, en met 1 persoon ben ik helaas niet meer aan het mailen, de 2e wacht ik op reactie van mijn 2e bericht.)
Huidige Favorieten: 82 (Waar ik dus eigenlijk al -35 kan doen vanwege geen reactie/niet gelezen enz.)
Wie bekeek mijn profiel:
- 40 personen

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 29 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 29
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 27 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 27

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 20 februari 2013 09:16

Zeker bij wat oudere vrouwen (zeg ouder dan 25)
25... wat oudere.... mijn hemel, dan val ik in de categorie "antiek" met mijn 31 jaar?

Ik snap dat je zoekt binnen bepaalde leeftijdsgrenzen maar als je elke vrouw van 25+ al classificeert als "wat oudere" dan ontgaat je volledige aspect van levenservaring en referentiekader. Juist twee velden die bij sociale onderzoeken onmisbaar zijn.

Je technische aanpak is zeer interessant om te volgen. Mocht je binnenkort nog eens een dag of 2 "vrij" hebben om te lezen lees dan eens bij in psychologie. Ik verwacht dat je het werk van Jung wel kunt gebruiken in je analyse van persoonlijkheden.

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 februari 2013 09:17]


Door Tweakers user TenTimes, woensdag 20 februari 2013 09:35

Op het moment wordt op BBC3 het programma "A year of making love" uitgezonden. Dit is een docu-achtig programma over een experiment waar geprobeert via wetenschappelijk onderzoek bij 100 koppels de perfecte partner te zoeken. Erg leuk om te zien omdat het allerlei verschillende typen mensen zijn en ze allemaal verschillend omgaan met liefde en relaties.

Door Tweakers user Fawn, woensdag 20 februari 2013 10:20

Leuk, weer een wat diepgaander en inhoudelijk verhaal. Ik blijf van overtuiging dat je op basis van je ervaring met één website je ervaringen niet kunt generaliseren, al herken ik het beeld wel echt.
Succes ook met aanspreken IRL, denk dat een paar successen op dat gebied je sowieso zekerder maken en doen overkomen op andere vrouwen die je aanspreekt.

Door Tweakers user STFU, woensdag 20 februari 2013 15:52

-RetroX- schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 09:16:
[...]


25... wat oudere.... mijn hemel, dan val ik in de categorie "antiek" met mijn 31 jaar?

Ik snap dat je zoekt binnen bepaalde leeftijdsgrenzen maar als je elke vrouw van 25+ al classificeert als "wat oudere" dan ontgaat je volledige aspect van levenservaring en referentiekader. Juist twee velden die bij sociale onderzoeken onmisbaar zijn.

Je technische aanpak is zeer interessant om te volgen. Mocht je binnenkort nog eens een dag of 2 "vrij" hebben om te lezen lees dan eens bij in psychologie. Ik verwacht dat je het werk van Jung wel kunt gebruiken in je analyse van persoonlijkheden.
Kerel, ik ben zelf 39 :D

Het punt dat ik wilde maken is dat vrouwen onder de 25 meestal niet met zo'n zwaar eisenpakket rondlopen. Een meisje van zeg 20 a 22 boeit het niet zo of je een dikke bankrekening hebt of niet. Vrouwen van voorbij de 25 daarentegen kunnen echt de meest belachelijke eisen hebben. Eisen die voor liefde eigenlijk helemaal niet van belang zijn.

Precies dat laatste is het punt ook: er is niet snel sprake van verliefdheid bij (online) dating. Zeker niet bij mensen met levenservaring zoals jij het noemt. Het maakt dating meer tot een kille berekening en daar word ik iig niet blij van. Tevens is een soort onbezonnen verliefdheid bijna noodzakelijk om een relatie aan te willen gaan. In ieder geval voor mij wel.

Groet!

De schrijver

[Reactie gewijzigd op woensdag 20 februari 2013 15:54]


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 21 februari 2013 08:16

Juistem. Desondanks opmerkelijk dat je als 39-jarige 25+ als "oudere" ziet in plaats van 25- als jongere.

Dat eisenpakket is herkenbaar maar de leeftijd daarin verschilt. Er zijn genoeg tieners met een eisenpakketje waar je beroerd van wordt. Maar ook zat dertigers met no-standards.

Die klik/verliefdheid/aantrekking is het lastige bij online dating. Veel datingsites zijn zo "plat" dat een echte persoonlijkheid amper terug te zien is in een profiel. Het is al heel snel foto-liking met soms wat leuke verhaaltjes.

Reageren is niet meer mogelijk