Een RP.nl tweaker avontuur 29

Door masauri op woensdag 20 februari 2013 22:26 - Reacties (10)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.337

Metalslave666 schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 09:35:
Op het moment wordt op BBC3 het programma "A year of making love" uitgezonden. Dit is een docu-achtig programma over een experiment waar geprobeert via wetenschappelijk onderzoek bij 100 koppels de perfecte partner te zoeken. Erg leuk om te zien omdat het allerlei verschillende typen mensen zijn en ze allemaal verschillend omgaan met liefde en relaties.
Nadat ik de tip en link van -RetroX- op wikipedia had gekeken omtrend psychologie ben ik direct de afleveringen gaan zoeken en heb deze is bekeken. Wat ik jammer vind is dat men niet zegt waarom bepaalde mensen matchen. Op basis van welke criteria dat men besloten heeft deze personen samen te zetten. Misschien word dat tegen het einde van de serie aan wel duidelijk gemaakt. Wat ik kan afleiden uit de reacties van de koppels is dat men bepaalde verwachtingen en gelijkenissen heeft. Ongeveer volgens een gelijkaardig systeem zoals op paiq gebruikt word. Geen profielen pagina's maar gewoon een zelflerend systeem. Maar in dit geval word me niet heel duidelijk welk systeem de onderzoekers gebruikt hebben.

Wat me wel duidelijk opviel wat de onderzoekers vertelden is dat je niet één maar meerdere perfect matches hebt. Dus die "ware" definieert men vaak als het zijnde het best passend bij je maar dat wil niet zeggen dat er geen andere personen zijn waar je een gelukkige toekomst mee kan hebben. Voor mijn gevoel hangt het dan ook echt af in welke periode van je leven je bepaalde personen leert kennen. Het momentum in je levensperiode. Met andere woorden, ontelbare variabelen. Maar wacht, is dat niet altijd met liefde? So let's move on. De personen gaan op hun eerste dates en sommigen zijn vrij direct in het vragen naar bepaalde zaken die zij belangrijk vinden. Van het leeftijdsverschil tot wat verwacht je. Om zo snel mogelijk een conclusie te kunnen maken. Als je op speed date gaat kan ik me dat wel indenken maar dit verbaasde me wel enigzins. Hoewel ik misschien hetzelfde zou doen. Daarvoor zal ik nog wat meer met dames moeten aanspreken enz. en zien hoe het gaat. Hoewel ik mezelf als iemand zie die graag iemand beter wil leren kennen zonder te rushen. En meer vanuit mijn gevoel werk dan vanuit vragen. Maar als het om liefde draait kan ik al is een buffer overflow krijgen en kan alles wat ik denk te interpreteren compleet mis zijn waarna een crash of blauwtje het gevolg is. Dus dames, laat het duidelijk zijn. Duidelijke hints bestaan niet!

Het eerste koppel dat ze volgden had het plan om niet samen te slapen in 1 bed maar dankzij alcohol gebeurt het toch. (geen seks -> toch niet gezien of gehoord) En het volgende waar men zich dan de morgen erna zorgen over maakte was de indruk die zen ten opzichte van elkaar hadden dat die niet veranderd mocht zijn hoe men eerst over elkaar dacht. Dus, als je weet dat je niet tegen alcohol kan drink dan verstandiger om dit soort situaties te vermijden. Het is een rare niet aangename situatie en hoewel het door middel van praten wel opgelost word om duidelijk te stellen waar je aan toe bent en hoe je erover denkt kan je het ook gewoon vermijden. Je houd je aan je afspraken en princiepes of je breekt ze al dan niet ongewild.

Het tweede koppel dat ze volgden spraken elkaar sinds de eerste ontmoeting iedere dag. Met al een telefoonrekening van al meer dan ¤138 voor beide als gevolg daarvan. Zoiets kan altijd pijnlijk zijn, zorg dan toch voor een webcam van 50 euro of goedkoper en skype ofzo. Na een week ofzo gaat hij dan voor het eerst haar ouders ontmoeten op een buitenactiviteit. Wist zij veel dat haar tante en grootvader er ook bij waren? Ik vraag me af hoe vaak je tegen komt dat wanneer je voor het eerst de ouders gaat ontmoeten als je dit nog niet hebt gedaan dat dan niet alleen de ouders toevallig ter plekke zijn? (en nee, ik ga het niet persoonlijk testen :) ) Ze houd wel van een tikkeltje romantiek en ik denk dat iedere vrouw dat wel doet. Maar velen uit mijn directe vriendenkring denken dat ze het niet kunnen of dat het niet voor hun is. Terwijl het vaak kleine dingen kunnen zijn zoals een bloemetje halen, lekker in de zetel relaxen met een film knus tegen elkaar. (Tenzij je het direct goed wil doen met een home made bios zoals mystical indertijd gebouwd heeft) 1 Van mijn persoonlijk mooist romantische dingen die ik voor een ex heb gedaan was kussens en dekens op de rand van haar 2 persoonsbed gelegd zodat je in het midden een soort kuil had. Daarover had ik dan 2 grote paarse fleecedekens gelegd en daarover een andere kleur deken voor als het koud zou kunnen worden. Dan mijn led theelichtjes er rond gezet, wat drank en fingersnacks in de buurt en als film titanic opgezet. Laten we zeggen dat het een groot succes was ;-)
Het simpelste dat ik ook gedaan heb was bloemen bestellen en ze anoniem laten leveren met 1 zin op het kaartje dat erbij stak. Zo wist ze wel dat het van mij was en die zin was zo belangrijk voor haar dat de bloemen haar niets meer uitmaakte. Om de 1 of andere reden heeft dat boeket meer dan 2 maand geleefd alsof ze gisteren gekocht waren met alleen maar water. Terwijl je toch zou verwachten dat die sneller verwelken.

Velen die elkaar die eerste dag moeten hebben nu geen contact meer met elkaar. De man belde niet terug, de vrouw zegde last minute de date af omdat ze onzeker was en niet wist of ze wel wat hadden om over te praten, nog iemand anders was te vaak naar andere dames aan het kijken op die eerste dag waardoor het meisje niet verder wilde. En dat er wel veel waren die verder als single wilden in plaats van te proberen of ze een goede match waren. Waarom doe je dan mee aan zo'n programma? Zijn er dan zovelen die denken dat ze iets missen als ze samen met iemand zijn of die toch nog dingen te verwerken hebben voor ze weer een relatie aan kunnnen? Of weet ik veel om welke reden je niet je juiste match zou willen vinden? Ik denk dat velen er gewoon niet bij stil staan tot ze in zo'n situatie zitten dat ze moeten kiezen hoe ze verder willen. Met een gekwetst persoon tot gevolg. (Al dan niet ook zichzelf)

Een kleine link naar Nederland, 1 van de koppels gaat op citytrip naar Amsterdam. Best wel grappig om te zien als je zo'n show aan het zien bent, met welk doel. En je ziet plaatsen waar je zelf ooit ben geweest, en dan vraagt ie het aan met een tulp ergens vanboven op een gebouw. Zo schattig dat het niet meliger kon tenzij hij het op de wallen had gevraagd. De situaties waarin iemand terecht komt is wel hilarisch om te zien. Hij gaat mee naar een liefdadigheidsbal, zijn toekomstige schoonpa vraagt of hij de drankjes wil afrekenen en dan beseft hij dat hij geen cash bij zich heeft. Way to go Dumb ass! (that 70's show referentie)

Ook zie ik er een aantal dingen in waar personen op de eerste indruk naar kijken. Is hij/zij lang genoeg, wat heeft die persoon op dat moment aan, lacht die persoon, welke uitstraling heeft hij/zij. Allemaal wel dingen die iedereen bekend in de oren klinken maar nu nog is bevestigd worden. Het grappige met betrekking tot de hoogte is dat vrouwen dus hakken dragen en daardoor iets groter zijn dan ze normaal zijn en als dan blijkt dat de man net iets kleiner is is dit voor de vrouw een afknapper. Hallo dames, ge hebt wel hakken aan he? De gegeven psychologische verklaring hiervoor is dat vrouwen blijkbaar een grotere man willen omdat deze hun beter zou kunnen beschermen en een betere voorplantingspartner zou zijn. En er is gewoon geen wetenschappelijk bewijs dat iemmand die dezelfde grootte heeft geen goede partner zou kunnen zijn. Dus dames, laat die hakken is eerst achterwege. Ook al is het sexy.

Wat heb ik nog met rp gedaan vandaag. Ik heb mijn profielfoto is op verzoek gezet. Dus enkel mensen die er specifiek om vragen krijgen mijn foto nu te zien. En ik ben is benieuwd of zich dat uit in meer reacties. Ik heb weer een heel aantal berichten verstuurd dus de statistieken zijn weer veranderd:

De statistieken voor vandaag (10 verstuurd, 5 berichten gelezen, 1 geen interesse bericht):
Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: (49)
Waarvan:
- 31 gelezen maar geen reactie
- 9 gelezen & geen interesse bericht als reactie gekregen
- 7 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 2 hartjes interesse meldingen op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen, en met 1 persoon ben ik helaas niet meer aan het mailen, de 2e wacht ik op reactie van mijn 2e bericht.)
Huidige Favorieten: 81 (Waar ik dus eigenlijk al -42 kan doen vanwege geen reactie/niet gelezen enz.)
Wie bekeek mijn profiel:
- 44 personen

Wegens gebrek aan tijd staan er waarschijnlijk spelfouten in, sorry mensen, de wereld is er niet mee vergaan dus we kunnen opgelucht ademhalen :+
I'll try to make more time for the next blog.
Mogelijk is er morgen geen blog wegens tijdgebrek. (werk + voetbal)

Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur Conclusie 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur Conclusie
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 28 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 28

Reacties


Door Tweakers user Gropah, woensdag 20 februari 2013 22:39

Ik hoor wel eens: lengte is een plus, dat zie ik hier ook weer, maar dan vraag ik mij af: waarom? Evolutionair gezien snap ik het soort van (lange man kan snel wild spotten dus brengt wss meer voer op tafel), maar in de huidige maatschappij...?

Door Tweakers user YoupS, donderdag 21 februari 2013 00:10

Gropah schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 22:39:
Ik hoor wel eens: lengte is een plus, dat zie ik hier ook weer, maar dan vraag ik mij af: waarom? Evolutionair gezien snap ik het soort van (lange man kan snel wild spotten dus brengt wss meer voer op tafel), maar in de huidige maatschappij...?
Hmmm, lijkt mij meer dat lengte meer kracht uitstraalt? lang->sterk->kan zijn vrouw/nageslacht beter verdedigen-> geschikt materiaal. Das in ieder geval een sterker argument dan alleen wild kunnen spotten.

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 21 februari 2013 08:24

Gropah schreef op woensdag 20 februari 2013 @ 22:39:
Ik hoor wel eens: lengte is een plus, dat zie ik hier ook weer, maar dan vraag ik mij af: waarom?
Vrouwen zijn de laatste 25 veel langer geworden. Een dame van 1.85 is niet heel bijzonder meer. Het valt mij altijd wel op als bij een koppel de vrouw langer is dan de man, waarom weet ik niet echt... ik kan mij daarom goed voorstellen dat langere dames ook een langere man zoeken. (uitzonderingen bevestigen natuurlijk altijd de regel)

Door Tweakers user STFU, donderdag 21 februari 2013 09:58

Dat lange mannen aantrekkelijker gevonden worden, is heel goed wetenschappelijk te verklaren. Zie wat YoupS hierboven schrijft.
Dat een kleinere man ook een goede partner kan zijn is natuurlijk volstrekt geen argument. Een erg lelijke man of vrouw kan ook een prima partner zijn, maar wordt toch niet aantrekkelijk gevonden.

Wat betreft de perfect match: natuurlijk is dat niet 1 persoon. Als dat zo zou zijn, zou nagenoeg niemand 'de ware' tegenkomen in zijn leven. In werkelijkheid is minstens 1 op de 10, misschien wel 1 op de 5 goed genoeg voor een relatie. Of tenminste voor sex. Als dat niet zo zou zijn, zouden partners elkaar puur statistisch gezien nooit vinden (je moet beseffen dat de relatiemarkt tot voor kort (zeg 100 jaar geleden) hooguit enkele tientallen personen omvatte. Namelijk je leeftijdsgenoten in het dorp).

O ja, dat die deelnemers aan dat BBC-programma liever single bleven is natuurlijk een smoesje. Ze vonden de ander gewoon niet aantrekkelijk genoeg.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 februari 2013 10:01]


Door Tweakers user Fawn, donderdag 21 februari 2013 11:15

De maand loopt op zijn einde. Wat zijn je plannen hierna? Heb je daar al over nagedacht?

Door Tweakers user masauri, donderdag 21 februari 2013 11:43

Fawn schreef op donderdag 21 februari 2013 @ 11:15:
De maand loopt op zijn einde. Wat zijn je plannen hierna? Heb je daar al over nagedacht?
Jepz, dat zal je wel merken aan de conclusiepost die er dit weekend aankomt :-)
Ik vermoed zaterdagavond, dat is althans mijn planning.

Door Tweakers user TenTimes, donderdag 21 februari 2013 12:57

Erg leuk om te lezen dat zo'n serie zo'n discussie kan veroorzaken. Al die punten die benoemd, klinken mij ook bekend in de oren. Er zaten ook personen tussen waar ik van dacht, waarom doe je mee?
Ook de keuzes die mensen soms maken over hun relatie zijn soms onbegrijpelijk, maar als ze het uitleggen wel te begrijpen. Zo was er vorige week een aflevering met 2 lesbische vrouwen waar 1 na een jaar aangaf dat ze terug ging naar Australie terwijl ze aan had gegeven dit niet zo maar te doen.

Ik hoop dat ze aan het einde van de serie wel wat inzicht geven in de methodiek van het matching systeem. En misschien doen ze het wel niet omdat het systeem heeft gefaald.

Mocht je het verder willen kijken, vanavond is er weer een nieuwe aflevering op BBC3 om 21.00 uur.

Ik hoop wel dat je na deze maand verder gaat, want ik ben erg geboeid door je blog.

Over de andere reacties:
Ik ben zelf 1.85 en over het algemeen zie ik vrouwen die maximaal mijn hoogte zijn of korter (met of zonder hakken). Ik denk dat het lastig is als vrouw om erg lang te zijn, want vrouwen willen geen kleine mannen en mannen willen (waarschijnlijk) geen lange vrouwen. Ik vind vrouwen die langer zijn vaak intimiderend overkomen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 21 februari 2013 12:59]


Door Tweakers user masauri, donderdag 21 februari 2013 13:15

Metalslave666 schreef op donderdag 21 februari 2013 @ 12:57:
Zo was er vorige week een aflevering met 2 lesbische vrouwen waar 1 na een jaar aangaf dat ze terug ging naar Australie terwijl ze aan had gegeven dit niet zo maar te doen.

Ik hoop dat ze aan het einde van de serie wel wat inzicht geven in de methodiek van het matching systeem. En misschien doen ze het wel niet omdat het systeem heeft gefaald.

Mocht je het verder willen kijken, vanavond is er weer een nieuwe aflevering op BBC3 om 21.00 uur.
Zucht, spoiler, die aflevering ging ik net kijken :-p
Vanavond voetbal dus geen blog of tv, gelukkig bestaat er het internet :-p
morgen misschien maar ik vrees ervoor omdat ik moet werken savonds.
En anders is de volgende blog de conclusieblog op zaterdag.

Door Tweakers user Jelmoh, vrijdag 22 februari 2013 08:49

Vrouwen willen een langere man, dit klopt wel. Maar andersom heeft de man onbewust ook eisen aan de vrouw, denk hierbij aan brede heupen, ronde borsten, billen en daarnaast natuurlijk gewoon een lichaam als een cola fles (ronde vormen). ;)

Dit zijn allemaal restanten van het vroegere instinct van de mens, toen was het nog heel erg belangrijk dat een vrouw brede heupen had; grotere kans op succesvolle voortplanting, ook was het belangrijker dat een man langer/sterker was; bescherming van gezin/familie.

Door Tweakers user -RetroX-, zaterdag 23 februari 2013 20:47

Als je sneller resultaat wilt kan je een plaform als badoo ook eens proberen. Een collega heeft vrijdag een account aangemaakt en gaat volgende week al op een date.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 23 februari 2013 20:47]


Reageren is niet meer mogelijk