Een RP.nl tweaker avontuur Conclusie

Door masauri op zaterdag 23 februari 2013 22:38 - Reacties (12)
Categorie: RelatiePlanet.nl, Views: 2.291

2 Hartjes, 9 geen interesses, 24 weblogs, 31 dagen, 44 afwijzingen, en 144 comment reacties later begin in aan mijn conclusieblog van mijn Relatieplanet ervaringen. Hoe kijk ik er op terug? Vanaf dat ik begon met de blog heb ik geprobeerd om er licht mee om te gaan. En het deels wetenschappelijk te bekijken, om te zien welke statistieken ik zou krijgen het op het einde van de maand. Desondanks slopen mijn persoonlijke emoties erin en werd het meer dan enkel een wetenschappelijk kijk erop. Het werd ook een gedeeltelijke confrontatie met mezelf en hoe ik tegen mezelf aankijk. Omdat ik verschillende stadia heb doorlopen van hoop, veranderingen, wanhoop en vooral teleurstellingen. Dat ik dit kon verwachten wist ik al vooralleer ik aan de blog begon. Maar het hakt aardig in je als je het weer keer op keer blijft ervaren. Omdat het op een zeer emotioneel gevoelig vlak van jezelf is. Ik heb dagen gehad dat ik gewoonweg niet de energie kon opbrengen om er mee bezig te zijn omwille van mijn werk in de thuiszorg omdat ik daar ook het nodige in meemaak. Maar dat ik desondanks wel 49 berichten heb gestuurd op 31 dagen vind ik wel knap van mezelf. En soms zelfs meer dan 5 per dag. Dat waren echt dagen dat ik mezelf tegen de 100% voelde. Je stelt jezelf altijd vragen waarom je zo weinig reacties krijgt ook al doe je zo enorm veel moeite. En ik denk dat dit zowat de standaardlijn is die je doorloopt als je er aan begint. Normaal zeg je dan stop, ik heb er genoeg van. En dan besluit je het erbij te laten zitten en verder te gaan met je leven. Tot je ofwel opnieuw ermee begint of een andere site probeert. Ik heb nu 1 mailcontact lopen van iemand die gewoon een goede vriendin kan worden. En that's it. Dan heb ik er dat toch aan over gehouden. (buiten de iets dikkere olifantenhuid als het op online datingsites aan komt)

Wat me nog het meeste gesterkt heeft tijdens het bezig zijn met de blog zijn de comments en persoonlijke dm's van medetweakers hier op de site. Ik heb enorm veel feedback gekregen en heb meerdere uren gespendeerd met het napluizen van siteurl's en de inhoud van verschillende verslagen, webpagina's en andere gelijkaardige blogs. Ik heb nu ook weer een aardige collectie opgebouwd omtrend het boek en de series van neil straus (aka Style). En ik heb ook weer wat meer zelfinzicht gekregen wat me ook wel heeft geholpen. Ik wil iedere tweaker die me hierbij heeft geholpen héél véél bedanken. Want ik kan er echt wel iets mee. Je moet ervoor open staan en dan durven de confrontatie met jezelf aan te gaan om verder te komen in het leven. En hoewel dit absoluut niet gemakkelijk is weet je dat het je helpt om de volgende stap in je leven naar een relatie te zetten. En het niet van "toeval" te laten afhangen of je iemand via via via leert kennen. Dus nogmaals, bedankt medetweakers!

Als ik terug kijk op deze periode kan ik alleen maar zien dat dit het begin was. Van mijn (voornamelijk) onbewuste keuze om er iets mee te doen. Om mezelf op te waarderen en te accepteren zoals ik ben. Dat ik mezelf feitelijk niet hoef te veranderen om iemand aan te trekken in karakter maar wel naar uitstraling toe en uiterlijk. Ik denk dat velen zich zullen omschrijven als een 6 of 7. Maar uiteindelijk kan je van jezelf een 8 of zelfs 9 maken. Ik hoef geen alpha mannetje te worden en dat wil ik ook niet. Maar ik zie mezelf dan eerder als wijze die een leider ondersteunt maar wel zelf actie kan ondernemen. Niet alleen vanuit de schaduw maar ook in het licht. (vooral in een disco/nachtclub). Nadat ik voor het eerst iemand heb proberen aan te spreken heb ik smaak naar meer gekregen want het is me echt goed bevallen. Natuurlijk zal het niet altijd lukken maar dan weet ik dat ik een wingman naast me heb om me op te vangen. (En ja B. keb t over u +) :) Ook al staat ge in zeker zin minder ver dan mij kwa social skills. Het feit dat ge er zijt wil al veel zeggen, waar zou ik dan nog meer om kunnen wensen? Ik heb ook ooit op dat punt gestaan waar gij nu nog staat en ge ziet waar ik nu sta en wat ik heb doorgemaakt. Ge hebt alle blogs meegelezen en ik durft er geld op zetten dat ge er ook iets van hebt geleerd. En in tegenstelling tot de andere tweakers staat ge er op de 1e rij bij om het mee te maken. Dus B. Thx om er ook voor me te zijn in real life.

Met de afgelopen blogs was het de bedoeling bijna dagelijks te posten op reacties, statistieken, site onderzoeken enz. met betrekking tot mijn relatieplanet avontuur. Dus ik heb wat statistieken verzameld over deze blog die van toepassing zijn net op het moment net voor het publiceren van deze blog (voor de eerste 24 weblogs dus).
12.061 mensen hebben deze site bezocht
0,20%Zoekverkeer
24 Bezoeken
68,80%Verwijzingsverkeer
8.298 Bezoeken
31,00%Direct verkeer
3.739 Bezoeken
Aantal bezoeken: 12.061
Unieke bezoekers: 4.815
Meeste bezoeken: Op dag 1 -> 890 Personen.
Gem. tijd op pagina: 00:01:07
Paginaweergaves: 17.428
Unieke paginaweergaves: 15.543
Meest gelezen: een RP. tweaker avontuur 01+02 (weblog 1 dus)
Top 10 zoekwoorden: (ik vond sommige hilarisch dat ik ze hier wel moet zetten :p )
1. (not provided)
2. 100x liefde 2013 blog
3. 800 meter archiveren hoelang doe je hierover
4. anti valentijn
5. anti valentijnsdag film
6. cartoon financiële informatie
7. forum wat schrijven bij eerste date
8. grappige teksten alcohol
9. hoe stel ik mezelf voor met met foto
10. ik ben al een tijdje opzoek naar een avontuurtje waar kom ik de juiste persoon tegen
De personen die mijn blog vanaf het begin volgen zullen misschien sommige zoektermen wel kunnen plaatsen :p

De statistieken voor vandaag op het einde van de 1e maand dus:
Totaal gestuurde 1e reacties sinds dag 1: 49
Waarvan:
- 35 gelezen maar geen reactie
- 9 gelezen & geen interesse bericht als reactie gekregen
- 3 nog steeds ongelezen berichten
Ontvangen reacties:
- 2 hartjes interesse meldingen op mijn profiel (mensen die mij als eerste een melding of bericht sturen, en met 1 persoon ben ik helaas niet meer aan het mailen, de 2e mail ik al bijna dagelijks)
Huidige Favorieten: 81 (Waar ik dus eigenlijk al -44 kan doen vanwege geen reactie/niet gelezen enz.)
Wie bekeek mijn profiel:
- 49 personen

En nu? Wel, zoals misschien al duidelijk was heb ik redelijk wat feedback gekregen. (Al dan niet via de blog zelf) En dus ga ik door met de blog. Niet meer iedere dag/zo vaak mogelijk wat het doel was van de relatieplanet blog. Maar wel (een poging tot) iets diepgaander met dat heerlijke vleugje sarcastische en zwarte humor alsof je bezig bent met een overclock waarna je CPU lekker doorbrand wegens te weinig koelvloeistof net nadat je de 3Dmark score hebt kunnen vastleggen. Ook over dating zoals nu, maar ook de veranderingen die ik doe om verder te gaan. En daar kan ik nu alvast een preview over geven: Deels weer een kleine restyle van men kleding en men accesoires. Maar ook iets maken wat ik al even in gedachten heb. Het beloofd dus weer boeiend te worden en de volgende gebeurtenis die eraan komt is weer het uitgaan op 2 maart, opnieuw naar de "discotheek" in hasselt dus tegen dan ook weer een update! Dat was het voor hoofdstuk 1, ik verwelkom u graag terug in hoofdstuk 2! (En toch heb ik het gevoel dat ik iets vergeten, dus ik edit mijn post dan nog wel)

Volgende: TweakNerdRoman 01 - Te Weinig Ram 02-'13 TweakNerdRoman 01 - Te Weinig Ram
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur 29 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur 29

Reacties


Door Tweakers user WeeJeWel, zaterdag 23 februari 2013 22:45

Ondanks dat ik ze niet allemaal heb gelezen heb ik toch echt een enorme waardering gekregen voor je. Het lef om je ervaringen en tegenslagen op het internet te zeggen is echt ongekend. Petje af!

En niet vergeten dat de meeste vrouwen er ook geen hout van snappen hè. Als jij weet wat je wilt en dat kenbaar maakt komen ze als axe-chicks op je af. Maar met jouw manier van zelfreflectie komt dat wel goed ;)

Succes er mee!

Door Tweakers user Felyrion, zaterdag 23 februari 2013 23:14

Kan het alleen maar met WeeJeWel eens zijn, respect!
Ik heb je blogs met veel plezier gelezen, en als ze blijven komen zal ik dat ook blijven doen.

Door Tweakers user TenTimes, zondag 24 februari 2013 10:59

Geweldige serie blogs. Jammer dat het niets geworden is, maar ga niet bij de pakken neer zitten. Het zal uiteindelijk wel goed komen.

Ga je nog iets met paiq of een dergelijk non-profiel site doen? Ik zou denken dat je daar mogelijk meer succes zou kunnen hebben omdat het minder "veemarkt" is en men op basis van interesses en karakter (en een klein beetje uiterlijk) koppelt. Ik denk dat op een site als RP mensen als eerste naar uiterlijk kijken en daarna naar de rest. Als je dan geen 9 of 10 bent (no offence), is het mogelijk veel lastiger omdat men je dan sneller overslaat en niet verder kijkt.

In ieder geval veel succes en ik kijk uit naar de nieuwe blogs.

Door Tweakers user EricBruggema, zondag 24 februari 2013 11:01

Ik heb je blogs vanaf het begin gevolgd en vond het zeer interessant om te lezen, ook de manier waarop je schrijft liet mij doorlezen! *) Heb geen ervaring met RP maar uit je blogs lees ik dat ook daar het gaat om 'uiterlijk'. Misschien de volgende keer PAIQ proberen?
Blijf je volgen!

Door Tweakers user -RetroX-, zondag 24 februari 2013 15:04

Was cool om je blog te volgen. Succes met het vervolg!

Door Tweakers user STFU, zondag 24 februari 2013 17:38

Zou je misschien een linkdump kunnen maken van de meest waardevolle links die je hebt gekregen danwel verzameld de afgelopen maand?

Bij voorbaat dank :)

[Reactie gewijzigd op zondag 24 februari 2013 17:39]


Door Tweakers user masauri, zondag 24 februari 2013 18:08

STFU schreef op zondag 24 februari 2013 @ 17:38:
Zou je misschien een linkdump kunnen maken van de meest waardevolle links die je hebt gekregen danwel verzameld de afgelopen maand?

Bij voorbaat dank :)
Ik ben aan het overwegen een ftp op te zetten op daar alles op te gooien wat toegestaan is. Hoewel ik niet weet of het binnen de grenzen valt van wat toegestaan is op de tweakblog :-p

Door Tweakers user Squee, maandag 25 februari 2013 02:52

Het is de eerste keer dat ik reageer, maar afgelopen maand heb ik met veel interesse je blogs over RP gevolgd. Ik heb zelf ook eens een maand of drie RP geprobeerd ergens in 2009 denk ik, en ik moet zeggen dat ik het gevoel heel erg terug herken in je verhaal. Het honderden berichtjes sturen en niets terugkrijgen, terwijl het voor vrouwen compleet andersom is. Het was me indertijd aangeraden door een goeie vriendin die er veel succes op had, maar dus ook precies zoals een van die onderzoeken die je eerder aanhaalde deed blijken; vrouwen die honderden berichtjes krijgen, en mannen die alleen maar honderden berichtjes sturen. Ik vond RP een van de meest deprimerende dingen die ik ooit gedaan heb in mijn leven, ook het emotioneel aftakelen en het "niet meer op kunnen brengen leuk te doen" gevoel vond ik ook heel herkenbaar.

Inmiddels ben ik alweer een relatie 'verder', maar als ik nu weer datingsites zou willen gaan gebruiken zou ik heel waarschijnlijk Paiq gaan proberen. Sowieso omdat de manier van contact de enorme ongelijkheid tussen mannen en vrouwen opheft zoals die op sites als RP heerst. Verder heeft een vriend van mij er wel wat contacten uit opgepikt, meer dan ik met RP klaargespeeld heb terwijl ik altijd een stuk soepeler met vrouwen kan omgaan dan hem in sociale situaties :)

Door Tweakers user Fawn, maandag 25 februari 2013 10:48

Hartelijk bedankt voor de hele serie blogposts tot nu toe en het doorzettingsvermogen dat je in het proces gelegd hebt. De blogs zijn prettig leesbaar en veel van de dingen die je omschrijft zijn erg herkenbaar.
Veel succes met het in real-life contact leggen met vrouwen die je interesseren en het evt. verder internetdaten op (hopelijk) een andere datingsite!

Door Tweakers user Tazzios, maandag 25 februari 2013 11:23

neil straus (aka mystery)

Style ;)

[Reactie gewijzigd op maandag 25 februari 2013 11:23]


Door Tweakers user KoertW, maandag 25 februari 2013 11:27

Bedankt voor een leuke serie!


Reageren is niet meer mogelijk