TweakNerdRoman 01 - Te Weinig Ram

Door masauri op maandag 25 februari 2013 00:07 - Reacties (10)
Categorie: TweakNerdRoman, Views: 5.665

http://www.pegi.info/nl/index/id/159/media/img/324.gif http://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/bad_language.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/sex.gif

07:00. Maandagmorgen. Terwijl ik nog heerlijk lig te genieten van mijn warm bed zie ik de eerste lichtstralen onder de deur door komen. Ik glimlach. Wat waren de oscars weer leuk om te zien. Al was het weer een populariteitswedstrijd om U tegen te zeggen. Als je Academy Awards zou zeggen zouden sommigen niet eens weten waar je het over had. Maar o die oscars, de gouden beeldjes voor de meest commercieel gepromote film. Anne Hathaway zag er niet uit op de rode loper met haar korte haren. Echt een Misérabel mens als je haar zo ziet. Ik zie ze liever met haar langere bruine haren. Mmmmmmm wat zou ik haar wel is willen verwennen ja. Ik zou haar wel is regisseren in welke standjes ze me allemaal mag nemen! Waar is de tijd van Elisha Cuthbert toen ze nog blonde haren had in die film The Girl Next Door. Van welk jaar was die weer? 2004 dacht ik. Straks maar even op de blu-ray cover controleren voor ik naar het werk vertrek. Oh ja, en niet vergeten die nieuwe nsfw site te bekijken waar Femme het gisteren over had. Wacht is even, licht onder mijn deur? We zitten toch in het winteruur dus dan word het toch pas laat licht? Met een half slaperig hoofd probeer ik mezelf te dwingen een oog open te doen om een blik op de wekker te kunnen werpen om te zien hoe laat het is. Ik gooi mezelf half op men schouder om in de richting van de klok te liggen. En dan zie ik het.

07:07. In een fractie van een seconde besef ik dat ik me overslapen heb. Mijn ogen springen open en ik begin luidkeels te vloeken en stel mezelf de vraag waarom ik toch maar weer die oscaruitreiking moest kijken. Terwijl ik uit bed probeer te stappen blijf ik met mijn voet in mijn lakens hangen. Ik raak uit mijn evenwicht en val keihard op de grond. Half versuft blijf ik liggen. Als ik opnieuw mijn ogen probeer te openen zie ik onder mijn bed nog een verstofte fan liggen. Daar is ie dus gebleven nadat die doos met oude hardware uit men handen was gevallen! Misschien toch maar is stofzuigen vandaag. Het is ook al 3 weken geleden ondertussen. Ach ja, boeit ook niet als je al zo lang vrijgezel bent. Waarom moest die kuthoer er nu met mijn beste vriend vandoor gaan. Ik raap mijn sokken op. Neem een half gestreken hemd uit de kast. Pak mijn broek van gisteren die er nog 'ok' uit ziet en sprint naar de badkamer. Ik gooi mijn kleren er op de stoel neer en laat de douchekranen alvast lopen. Waarom moet dat godverdomme ook zo lang duren eer ik hier warm water heb! Die onderbuur van me gebruikt zeker al het warme water om zen auto te poetsen op zondagavond? Ik loop even naar de keuken om snel even wat brood met beleg op tafel te zetten en de koffiezet aan te zetten. Ik zie plotseling damp uit de badkamer komen en sprint weer terug naar de badkamer.

07:17. Ik stap onder de douchekraan en geef een harde schreeuw. Ik stap snel terug uit de douche en ik kan me nog net aan het handdoekenrekje vasthouden voor ik anders voor de derde maal op de grond gevallen zou zijn. Waarom is het water nu weer zo gloeiend heet? Ik draai de koude kraan wat meer open en voel dat het water al wat beter aanvoelt. Ik stap opnieuw onder de douchekraan en was men haren is goed. Ik vraag me af waarom ik die post-it op de spiegel zie hangen. Ik kan me nog herinneren dat ik die er vrijdagavond na het werk op heb geplakt maar niet meer waarom. Als ik me heb afgespoelt stap ik op de badmat en wandel ik naar de spiegel om de post-it te lezen. "Maandagmorgen nieuwe stagair, om 07:30 aan hoofdingang staan". Shiiiiiiiiiiiiiiiitttt! Ik kijk waar ik mijn kleren heb gelegd en bedenk me dat die nog in de keuken moeten liggen. Ik ren naakt door de keuken naar de slaapkamer. Hopend dat mijn overbuurvrouw van 80+ me niet ziet lopen. Sinds haar man gestorven is vorig jaar wil ze niets liever dan telkens af te spreken voor een kopje thee of koffie. DE KOFFIE!? Ik zie dat er alleen maar water in de kan is en besef dat ik geen koffie in de filter heb gedaan. Wat nu?

07:27. Dan maar snel zo een boterham eten en maar iets uit de kantine kopen vanmiddag als lunch. Ik grijp mijn laptoptas onderweg naar de inkomhal en trek mijn jas aan. Ik probeer me te haasten waardoor ik de sleutels die ik in mijn hand had laat vallen als ik de deur open probeer te doen. Had ik maar zo'n domotica ding waardoor de deur vanzelf zou open gaan en sluiten. Ik leun naar beneden voor mijn sleutels op te rapen en als ik ze vast heb voel ik een dikke envelop in mijn nek vallen. Ze valt naast mijn sleutels en ik zie al dat het de nieuwe belastingsaangifte is. Zucht. Ik leg de envelop op mijn kapstok zodat ik die straks niet vergeet. En storm de deur uit. In de verte zie ik de postbode nog meer aangiftes in de brievenbus duwen. Iedereen gaat vandaag is goed vloeken denk ik zo. Bezuinigingen hier en daar, maar nooit is in de zakken van toplui die meer verdienen dan hun vrouw en minnares kunnen uitgeven. Ik stap in mijn auto en geef plankgas terwijl mijn onderbuur in men uitlaatgassen iets wazigs ligt te zeggen terwijl hij hoest van wat hij heeft ingeademd. Ik ben nog maar amper de woonblok om of ik moet plots hevig op mijn rem gaan omdat de kat van de dat knap ding van 20a de weg oversteekt. Ze verschrikt zich en blijft staan en ik zie iets zwarts mijn voorruit afglijden bovenop de kat. Mijn laptoptas!

07:37. Ik stap uit en zie de kat kwaad wegrennen. Ik neem mijn laptoptas en zie dat de rits open staat. Waar is mijn laptop? In een flits zie ik mezelf op bed liggen om de oscars te zien en besef ik dat ie aan de andere kant van mijn bed op de grond ligt. Ik kijk hoe laat het is. Té laat om nog rechtsomkeer te maken. En ik besluit dan maar een laptop van de uitleendienst te gebruiken vandaag. Nog een geluk dat ik mijn laatste werkschema's nog naar de cloud had geupload vrijdag. Ik pak men werkmobiel en zie dat ik al 5 gemiste oproepen heb van een onbekend nummer. Shit, dat moet die nieuwe stagair zijn geweest. Ik probeer even terug te bellen maar krijg de standaard bedrijfsvoicemail er op. Tuurlijk, die heeft hij nog niet ingesteld. Ik draai het industrieterrein op en geef nog even vol gas. Toch zalig zo'n volkswagen polo 2.0 TDI. Ik draai af bij de wachtpost en groet de bewaker vanuit men auto. 'Goeiemorgen Kees, hoe hangt ie?' Op half 7 man, ik ben afgelopen weekend weer walletjes gaan bezoeken. Keb weer liggen knallen met die ballen man! Ik ga weer 5 werkdagen nodig hebben om bij te komen. Hoe was jou weekend? 'Rustig' zeg ik, 'wat film gekeken en aan een nieuw project gewerkt. Zeg is hier vanmorgen even voor half 8 een nieuwe stagair langskomen voor mij?' Jazeker, en toen Timothy van HR 47 zag dat je er nog niet was is ie aardig kwaad geworden. Hij wilde straks nog een hartig woordje met je daarover praten. Ga nu maar door, we spreken elkaar straks nog wel. Ik heb je een parkeerplaats vrijgehouden bij de hoofdingang. 'Dank je kees, je hebt er 1tje van me tegoed!' Doe maar de groeten van mij aan die stagair van jou en dan staan we terug gelijk. Zei hij met een knipoog.

07:57. Ik parkeer men auto en scan men badge in bij de prikklok. Nog nét op tijd hier zodat ik niet langer hoef te blijven vanavond. Ik vermoed dat Timothy zo "vriendelijk" is geweest om de stagair mijn bureau te wijzen. Ik heb het nog niet gedacht of ik zie zijn nummer op men gsm verschijnen. 'Goeiemorgen Timothy waar kan ik mee van dienst zijn?' WEET JIJ GODVERDOMME WEL HOE LAAT HET IS!!! hoor ik aan de andere kant van de lijn. 'Even na 8 om exact te zijn Timothy. Hoezo?' IK BEN JOU LOOPJONGEN NIET OM JE STAGAIRS OP TE VANGEN ALS JE TE LAAT KOMT! IK HEB VOOR DEZE KEER MAAR EVEN EEN UITZONDERING GEMAAKT EN JE MOET NU DIRECT NAAR JE BUREAU GAAN! 'Ik ben al op weg, ik had vertraging vanmorgen doordat de overbuurvrouw niet goed was geworden en ik heb even gewacht tot de ambulance er was eer ik vertrokken ben.' DAT IS NOG GEEN EXCUUS OM TE LAAT OP HET WERK TE KOMEN!!! 'Dank u voor het compliment dat ik ook aan mijn medemens denk maar heb je al is geprobeerd om hem uit en terug aan te zetten?' WAT UIT EN AAN TE ZETTEN? 'Je gsm want je klinkt zo ontzettend luid, volgens mij heb je weer onder de slof van je vrouw gelegen dit weekend.' Tuut tuut tuut tuut. Verbinding verbroken. Met een goed gevoel en een glimlach dat er vandaag toch iets goed is gebeurd stap ik uit de lift en wandel ik naar mijn bureau aan het einde van de gang. En het valt me op dat het hier zo anders ruikt. Zou de poetsvrouw een nieuw product hebben gebruikt?

08:07. Ik wandel mijn kantoor binnen en zie een knappe vrouw aan mijn bureau zitten die naar buiten aan het staren is. Zo'n type dat klasse uitstraalt zonder er veel voor te moeten doen. Ik zie dat ze net iets kleiner is dan ikzelf. Ik blijf in het midden van mijn kantoor staan om haar in mij op te nemen. Ik snuif haar parfum op en besef dat zij de persoon is die die geur verspreid heeft in de gang. Ik zie dat haar kleren haar rondingen goed accentueren en kleed haar langzaam met mijn ogen uit. Welke cupmaat zou ze hebben? Een B, of een C? Fuck wat is hier aan de hand, dit moet vast en zeker die controlebitch zijn die van de bedrijfsdoorlichting komt om mijn projecten te controleren. 'Goeiemorgen', komt er schor uit mijn keel. En ik vraag me af waar die stagair mag uithangen. 'Goeiemoooooooooorgen wereld' zeg ik nogmaals. Ditmaal iets zelfverzekerder. Ze schrikt en kijkt naar me op. Ze staat onmiddelijk recht en excuseert zich dat ze aan de bureau zit. 'Het spijt me, ik wilde zien welk uitzicht je had. Jij moet Adam zijn?' 'Ja dat klopt, en u bent?' 'Eva, je nieuwe stagaire.'

Volgende: TweakNerdRoman 02 - Te Weinig Ram 03-'13 TweakNerdRoman 02 - Te Weinig Ram
Volgende: Een RP.nl tweaker avontuur Conclusie 02-'13 Een RP.nl tweaker avontuur Conclusie

Reacties


Door Tweakers user i-chat, maandag 25 februari 2013 08:39

voila... eindelijk een nieuw vriendinnetje ?????????

Door Tweakers user Kecin, maandag 25 februari 2013 09:10

Je mag niet met de stagiaire batsen hé. Is niet ethisch.

Door Tweakers user muppet99, maandag 25 februari 2013 11:09

Leuk verhaal. Leest lekker weg. Ben nu wel benieuwd naar Eva ;)

Door Tweakers user mesa57, maandag 25 februari 2013 12:09

Maakt gelijk de ellendige start van je dag weer goed :)

Door Tweakers user masauri, maandag 25 februari 2013 12:40

Een 'roman' over het verhaal van een fictieve tweaker. Alle mogelijke referenties zijn fictief en hier kan geen waarheid aan verleent worden. :+

Door Tweakers user hyptonize, maandag 25 februari 2013 13:43

De titel kan nog wel wat tweaking gebruiken.

Door Tweakers user masauri, maandag 25 februari 2013 13:51

hyptonize schreef op maandag 25 februari 2013 @ 13:43:
De titel kan nog wel wat tweaking gebruiken.
Klopt, maar ik vond nog niets toepasselijk.
1 optie was: "Een Latje Ram"
Maar voel je vrij een alternatieve titel voor te stellen!

Door Tweakers user Jelmoh, maandag 25 februari 2013 14:30

Wat een heerlijk verhaal. Wacht met smart op het vervolg en hoe het met Eva afloopt! ;)

Door Tweakers user lexi, vrijdag 1 maart 2013 00:06

Leest leuk weg! Eén ding.... het gebruik van het woord 'is' op de plaats waar je in spreektaal eens -> 'ns -> 's zegt, is wel vervelend lezen. Zie hieronder:

Mmmmmmm wat zou ik haar wel is willen verwennen ja. Ik zou haar wel is regisseren in welke standjes ze me allemaal mag nemen!

En nog een aantal zinnen, doe er je voordeel mee ;)

Door Tweakers user masauri, vrijdag 1 maart 2013 12:21

lexi schreef op vrijdag 01 maart 2013 @ 00:06:
Leest leuk weg! Eén ding.... het gebruik van het woord 'is' op de plaats waar je in spreektaal eens -> 'ns -> 's zegt, is wel vervelend lezen. Zie hieronder:

Mmmmmmm wat zou ik haar wel is willen verwennen ja. Ik zou haar wel is regisseren in welke standjes ze me allemaal mag nemen!

En nog een aantal zinnen, doe er je voordeel mee ;)
Will do, thx! Zal er op letten bij de volgende blog.

Reageren is niet meer mogelijk