TweakNerdRoman 02 - Te Weinig Ram

Door masauri op maandag 25 maart 2013 18:27 - Reacties (27)
Categorie: TweakNerdRoman, Views: 4.257

http://www.pegi.info/nl/index/id/159/media/img/324.gif http://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/bad_language.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/sex.gif

Een 'roman' over het verhaal van een fictieve tweaker.
Alle mogelijke referenties zijn hier en daar "fictief" en hier kan geen waarheid aan verleent worden.
Deel 2 Van "Te Weinig Ram"
Deel 1 vind je hier

08:07 Ik stond verbouwereerd aan de grond genageld. 'Eva' was je naam zei je? Ja klopt, aangenaam kennis met je te maken. En ze schudde mijn hand terwijl ze voor me kwam staan. Haar parfum drong nog dieper in mijn neus terwijl ik probeerde om mezelf te herpakken. Hopelijk viel het niet té hard op? Ik voelde dat ik begon te zweten. Want ik voelde mijn handen klam worden. Maar goed dat ik me nog snel even gedouched heb vanmorgen. Ze vertelde verder. Ik kom hier stage lopen en blijkbaar ben jij dus mijn werkbegeleider. Is het altijd je gewoonte om te laat te komen op een maandag? Of doe je dat elke dag? "Ik eurm ...vroeg me af..., of je altijd je territorium afbakend als je op nieuw terrein bent door op mijn stoel te gaan zitten." De lach op haar gezicht verdween en ze keek naar de grond. Ze begon te stamelen. Ik eurm... wilde gewoon eens weten hoe het voelde om op die stoel te zitten. En je bureau te bekijken. Omdat het zo lang duurde eer er iemand, jij dus, kwam om me verder te helpen. Er viel een stilte. Ik had misschien iets te heftig gereageerd bedacht ik mezelf. En ik voelde me wat schuldig. De mooie Eva was plots van zelfzeker en charmant naar terug getrokken en verlegen veranderd. Met OF zonder vroeg ik? Ze keek me met een vragende blik aan? Hoe bedoel je met of zonder? Ik wees naar het raam. Je geweldige uitzicht wil je dat graag met of zonder koffie of thee? Plots stond er weer een glimlach op haar gezicht. "Thee graag, met 1 klontje suiker en een vleugje honing." En als het even kan dan graag met een koekje erbij dacht ze in zichzelf. Ik liep haar voorbij naar men bureau, ging op mijn stoel zitten en duwde mijn pc aan.

08:14 Blijf je de hele tijd staan of kom je er gezellig bijzitten? Ik kom al zei ze, en ze ging in 1 van de stoelen zitten. Zodat we tegenover elkaar zaten. Ik deed mijn onderste bureaulade open. Nam er 2 placemats uit en legde ze voor mij en Eva. Ik draaide me naar mijn telefoontoestel en duwde op de 2e sneltoets en zette de luidspreker op. "Hallo met de kantine met wie spreek ik?" Klonk er door mijn kantoor. Hey Angela, het is Adam hier. Zou het nog mogelijk zijn om 4 franse halve manen te krijgen, met wat verschillende belegsoorten erbij? Oh hey Adam, tuurlijk. Komt er zo aan. Heb je weer een zwaar weekend gehad? Gaat wel zei ik, ik heb de oscars gekeken dus het is wel vroeg geworden ja. Kan je er ook een kan thee bij zetten met wat honing en suiker? Tuurlijk Adam, wanneer vraag je mij is mee naar de film? En zeg eens, sinds wanneer drink jij thee met honing en suiker? "Eurm, sinds dat ik een stagaire heb die dat drinkt. Je staat op de luidspreker". Ooooooooooooohh, eurm, ik kom er zo aan. Tuut tuut tuut. Eva keek me verbaasd aan terwijl ik de hoorn terug op het toestel legde. Wat is er? Vroeg ik haar. Wel eurm, ik heb nog nooit geweten dat iemand ontbijt op zijn kantoor kreeg gebracht. Dan zal je nog wel vaker verbaasd opkijken denk ik zo. En ik gaf haar een snelle knipoog.

08:17 "Waarom staat ze onder je 2e sneltoets?" Omdat ik mijn prioriteiten ken antwoorde ik. "Wie staat er dan onder de 1e sneltoets?" Ik hoop dat je daar nooit achter hoeft te komen Eva. Op dat moment werd er 2 keer op de deur geklopt. Wie klopt daar? Riep ik hard. 3X raden hoor ik een vrouwenstem terug roepen. Kom maar binnen Angela, je word verwacht. Toen de deur opende zag ik het eetkarretje verschijnen gevolgd door de 2 slanke benen van Angela, die onder een mooie bloemenjurk uitkwamen. Is dat je nieuwe werkuniform Angela? Ik dacht dat Michelle het even zou brengen? Zij doet het normaal toch? 'Ha, en dan je nieuwe stagaire niet kunnen zien? Ik dacht het niet! Hier maak ik dan wel persoonlijk even tijd voor. Timothy kon het trouwens vanmorgen in de kantine niet laten om je "onkunde" luid en duidelijk te verkondigen omdat hij Eva naar je kantoor heeft moeten brengen. Maar van hem zal je de eerste uren geen last hebben vanmorgen. Hij heeft wat "extra" chili in zijn chinese tomatensoep gekregen vanmorgen. Ik zou dus even het toilet op het gelijkvloers niet gebruiken als je er moet zijn.' Zei ze met een grote glimlach op haar gezicht. Waarna we alledrie in tranen van het lachen uitbarsten. Je laat maar iets weten wanneer je klaar bent of anders neem je het karretje vanmiddag maar terug naar beneden. Ik ben terug naar de keuken. En weg was ze.

08:24 Nou kies maar iets en laat het je smaken! Zei ik tegen Eva. Is dit je maandag ritueel om je werkweek te beginnen? Terwijl ze er zich op bedacht of het wel ok was om wat mee te eten. Tradities zijn er om in ere gehouden te worden Eva, zo zijn er wel meer die je zal leren kennen doorheen je stageperiode. Een andere heb je ook al leren kennen, en dat is Timothy dagelijks een "aangename" dag te bezorgen. De reden waarom hij zo ongewenst is omdat hij als hoofd van HR heeft geprobeerd zijn eigen mannetjes op bepaalde functies te krijgen ten koste van goede collega's. Gelukkig is de baas er uiteindelijk wel achter gekomen en heeft hem een laatste kans gegeven. En nu loopt Timothy dus met het dilemma rond of hij zelf ontslag zou nemen of niet. Want hij heeft dan wel veel voordelen als werknemer hier hebt maar niemand vergeeft het hem voor wat hij gedaan heeft. En als hij vertrekt zal hij terug vanaf 0 moeten beginnen om zich op te werken. Maar goed, dat is zijn probleem. Niet het onze. Als we klaar zijn zullen we is aan het werk gaan. Laat vooral je thee niet koud worden.

08:27 De functie waarvoor je stageloopt laat me toe je van een bedrijfslaptop en dergerlijke te voorzien. Zodat je je eigen werkplaats kan maken hier in mijn kantoor. Ik ga je allerhande taken geven zodat je je jezelf kan bewijzen. En hierna wil ik je meer en meer verantwoordelijkheid geven. Als je dan je eindtest hebt gedaan en je bent geschikt bevonden heb je indien je dat wenst uitzicht op een baan hier in het bedrijf. Er is echter 1 addertje onder het gras, en dat is dat alles volgens MIJN spelregels gespeeld word. Kan je daarmee leven denk je? Ze keek bedenkelijk terwijl ze het laatste stukje van haar croissant in haar mond stak en doorslikte. Ze ging speels met haar tong over haar lippen en zei: Nou, dat ligt eraan welk spel je speelt. Een RTS, een Shooter, een beat'm'up, een bordspel, of een sims spel? 'Welke speel je dan het liefst, farmville ofzo?' Zie ik er zo meisjesachtig uit dat ik van farmville zou houden? Dan heb je toch wel een heel verkeerde indruk van me gekregen! Geef mij maar een ouderwets potje Quake 3 Arena!

08:34 'Met de uitleendienst waar kan ik u mee van dienst zijn?' Hey Roy met Adam, ik heb wat spullen nodig voor de nieuwe stagaire van me. Kan je me een extra desk bezorgen in mijn kantoor? Liefst een nieuw exemplaar van l3p dat een beetje in dezelfde stijl als mijn huidige bureau is. En een laptop met het gebruikelijke ontspanningspakket geinstalleerd. 'Tuurlijk Adam, ik verwachte al een telefoontje van je want Angela was nog langsgekomen net. Ze vertelde me van je stagaire. Volgens mij is ze wat jaloers en denkt ze dat ze concurrentie heeft met haar. Tegen de tijd dat het middag word weet het hele bedrijf al dat ze hier is en hoe ze eruit ziet en of ze al dan niet concurrentie voor Angela is. Hoe ziet ze eruit eigenlijk? Mooi gevormd met een grote cup?' Goh Roy, als je het zo graag wil weten, ik draag op dit moment een zwarte bh met C-cupmaat en afgewerkt met roze kant. Kan je die kleuren laten verwerken in men desk? 'Ow shit, hey Eva. Kon Adam niet zeggen dat ik op speaker sta? Van je collega's moet je het hebben. Die desk en laptop fix ik wel. Geef me een dagje de tijd en dan spreken we elkaar wel weer' Hey Roy, doe de groeten aan Moss en Jen van ons ok. Tot snel dan! 'Yo, howdoe!'

08:37 Ik veronderstel dat je vanmorgen nog geen rondleiding hebt gehad Eva? 'Nee ik heb enkel even het kantoor van Timothy gezien omdat hij er wat spullen in moest wegleggen voor hij me naar je kantoor bracht. Wat een posters dat daar ophingen. Echt niet mijn ding. Leek meer op een martelkamer met die SAW posters aan de muur dan een kantoor. Wel leuk dat iedereen zijn of haar kantoor wat mag personaliseren.' Het is zowat de bedrijfsfilosofie om een omgeving te maken waar je jezelf goed in voelt waardoor je ook beter presteert. Zo krijg je ook betaald om in je eigen werktijd een half uur per dag te voorzien om aan je eigen projecten te werken. Dus je kan zeggen ik neem dat half uur per dag om ze op te sparen tot het einde van de week of je gebruikt het dagelijks. De enigste regel die we onderling hanteren is dat we het halfuur op vrijdag aan elkaars projecten spenderen. Je zal wel zien wat ik daar mee bedoel. Sommigen gebruiken het halfuurtje bijvoorbeeld om nieuwe manieren te vinden om Timothy te dwarsbomen. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij een doos met muizen geleverd krijgt die daarna zijn hele kantoor overhoop zetten en aan zijn dossiers knabbelen. Hij zal ondertussen ook wel al een dossier over jou aan het samenstellen zijn, als hij tussen de wc bezoeken door wat getypt krijgt. Ik vraag me af of hij door heeft dat hij om die bepaalde reden het kantoor vlak naast de toiletten heeft gekregen indertijd. 'Over toiletten gesproken, waar kan ik even naar het toilet gaan Adam?' Als je mijn kantoor uit gaat de gang blijven doorlopen en dan aan het einde de laatste deur links. 'Ok ik ben zo zo terug'. Ze volgde de weg zoals Adam hem beschreven had. Al moest ze even een deur dicht duwen die de weg naar de toiletten blokkeerde. Nadat ze gekeken had of er nog andere dames aanwezig waren nam ze haar telefoon en opende ze whatsapp. Ze opende een nieuwe chat met contactpersoon "papa". Het bericht ging als volgt: Ben binnen, helaas nog niets over Adam's project gevonden. Heb de apparatuur van de mol al ontvangen en kunnen plaatsen. Tot straks.

Volgende: TweakNerdRoman 03 - Te Weinig Ram 03-'13 TweakNerdRoman 03 - Te Weinig Ram
Volgende: TweakNerdRoman 01 - Te Weinig Ram 02-'13 TweakNerdRoman 01 - Te Weinig Ram

Reacties


Door Tweakers user F.West98, maandag 25 maart 2013 23:04

Mooi verhaal!
*wantz more

Maar één puntje wat voor mij het lezen wat makkelijker zou maken; kan je wat meer letten op aanhalingstekens, soms is het niet helemaal duidelijk wie nu spreekt.

Door Tweakers user 3DDude, maandag 25 maart 2013 23:54

Het bericht ging als volgt: Ben binnen, helaas nog niets over Adam's project gevonden. Heb de apparatuur van de mol al ontvangen en kunnen plaatsen. Tot straks.

Fokking tof die wending in het verhaal :D

maar uhh.. waar is het vervolg :S
En nu wil ik ook weten over dat project :+ :)

*bookmarked*

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 00:06]


Door Tweakers user masauri, dinsdag 26 maart 2013 06:44

hetgeen waar ik het op dit moment het moeilijkste mee heb is idd om aan te geven wie wanneer spreekt. Gebruik van meer leestekens zou ik wel willen maar ik weet niet echt goed hoe. Die lessen zijn me niet echt bijgebleven op de basisschool zoveel jaar geleden. Iemand tips waar ik naar kan kijken om dit te verbeteren?

Door Tweakers user Kwakkel, dinsdag 26 maart 2013 10:36

Papa Timothy? :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 10:36]


Door Tweakers user GateKeaper, dinsdag 26 maart 2013 10:47

Er zit een verschil tussen het zijn van de enigste of de enige, en "is" is geen synoniem voor "eens".

Verder wel leuk verhaal :)

Door Tweakers user Dwazer, dinsdag 26 maart 2013 11:10

Awesomesauce! Leuk verhaal! :)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 26 maart 2013 16:14

Even een algemene vraag, zou het helpen als ik bv. hetgeen Adam zegt in italic zou zetten ? Zodat duidelijk is dat hij het zegt? wat hij denkt dan weer gewoon natuurlijk.
Als er iemand mij wil helpen met de tekst zou ik dat wel appricieren.
Die krijgt dan ook de previews enz.

En @ Kwakkel. Even een paar details:
Waarom staat er een deur open bij de toiletten, waarom heeft Timothy haar geen rondleiding gegeven, wat moest hij op zijn kantoor weg leggen, wat is er zo belangrijk aan telefoon sneltoets nr. 1 :+
Just saying, expect the unexpected.

Door Tweakers user 3DDude, dinsdag 26 maart 2013 18:20

masauri schreef op dinsdag 26 maart 2013 @ 16:14:
Even een algemene vraag, zou het helpen als ik bv. hetgeen Adam zegt in italic zou zetten ? Zodat duidelijk is dat hij het zegt? wat hij denkt dan weer gewoon natuurlijk.
Als er iemand mij wil helpen met de tekst zou ik dat wel appricieren.
Die krijgt dan ook de previews enz.

En @ Kwakkel. Even een paar details:
Waarom staat er een deur open bij de toiletten, waarom heeft Timothy haar geen rondleiding gegeven, wat moest hij op zijn kantoor weg leggen, wat is er zo belangrijk aan telefoon sneltoets nr. 1 :+
Just saying, expect the unexpected.
http://www.schrijfmee.nl/sfeer-creeren-in-je-dialogen/

.. nu rapi dodo deel 3 :P

Door Tweakers user masauri, dinsdag 26 maart 2013 18:32

Thx Man, als dank zal ik je als eerste het volgende stukje van deel 3 dm'n als het af is in preview ;-)

Door Tweakers user 3DDude, dinsdag 26 maart 2013 18:55

masauri schreef op dinsdag 26 maart 2013 @ 18:32:
[...]


Thx Man, als dank zal ik je als eerste het volgende stukje van deel 3 dm'n als het af is in preview ;-)
Hmm wat is de verwachting
deel 1: 25 februari, deel 2: 25 maart..
Dat duurt lang een maand :P
Hehe ik was ff meetje stoken natuurlijk.

Wat voor casemod ga je maken ? :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 21:19]


Door Tweakers user masauri, dinsdag 26 maart 2013 19:13

3DDude schreef op dinsdag 26 maart 2013 @ 18:55:
[...]


Hmm wat is de verwachting
deel 1: 25 februari, deel 2: 25 maart..
Dat duurt lang een maand :P
Ik werk +- 6 uur aan 1 deel, en real life came in between ;-)
Komt nu een casemod aan waar ik een CiP voor ga bijhouden.
Dus dit komt tussendoor, maar ik maak er wel tijd voor zodat je geen maand moet wachten :+

Door Tweakers user l3p, dinsdag 26 maart 2013 20:08

Leuk dit, kan niet wachten op volgende deel en je CiP :Y)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 26 maart 2013 20:12

l3p schreef op dinsdag 26 maart 2013 @ 20:08:
Leuk dit, kan niet wachten op volgende deel en je CiP :Y)
Ik kan je al zeggen dat je "concurrentie" gaat hebben van iemand :+
De hardware is besteld, dus de CiP begint deze week ergens, afhankelijk van mijn werkshifts.

Door Tweakers user Kaalus, dinsdag 26 maart 2013 23:10

Gaaf verhaal, wacht op het volgende deel! :)

Door Tweakers user i-chat, woensdag 27 maart 2013 02:19

Ze opende een nieuwe chat met contactpersoon "papa". Het bericht ging als volgt: Ben binnen, helaas nog niets over Adam's project gevonden. Heb de apparatuur van de mol al ontvangen en kunnen plaatsen. Tot straks.

AI jammer: ... de wending is natuurlijk spannend maar het is gelijk te duidelijk... wellicht had een iets verhullender optie leuker geweest, zoals het intypen van een emailtje als je even weg bent (en dan snel het beeld op zwart als je terug bent, of of een of een niets zeggend smsje (verkeerd gestuurd) - maar vervolgens jouw vragen ontwijken ....

nu weten we namelijk al direct dat de feeks gewoon aan het spioneren is en dat kost je dus een een clifhanger, dat ze spionnetjes speelt had je veel later pas kunnen toegeven.
maar nog steeds gewoon gebookmarked hoor, het leest prima weg en met de tips hierboven wordt het vast nog beter... ! keep 'm comming

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 maart 2013 02:23]


Door Tweakers user McPoowl, woensdag 27 maart 2013 09:23

Leest lekker weg. Deze blijf ik zeker volgen. Well done!

Door Tweakers user Goudvis, woensdag 27 maart 2013 13:16

Adam en Eva. Aha!

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 13:35

i-chat schreef op woensdag 27 maart 2013 @ 02:19:
Ze opende een nieuwe chat met contactpersoon "papa". Het bericht ging als volgt: Ben binnen, helaas nog niets over Adam's project gevonden. Heb de apparatuur van de mol al ontvangen en kunnen plaatsen. Tot straks.

AI jammer: ... de wending is natuurlijk spannend maar het is gelijk te duidelijk... wellicht had een iets verhullender optie leuker geweest, zoals het intypen van een emailtje als je even weg bent (en dan snel het beeld op zwart als je terug bent, of of een of een niets zeggend smsje (verkeerd gestuurd) - maar vervolgens jouw vragen ontwijken ....

nu weten we namelijk al direct dat de feeks gewoon aan het spioneren is en dat kost je dus een een clifhanger, dat ze spionnetjes speelt had je veel later pas kunnen toegeven.
maar nog steeds gewoon gebookmarked hoor, het leest prima weg en met de tips hierboven wordt het vast nog beter... ! keep 'm comming
Ik zou vooral open minded blijven :P

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 15:05

Just saying: 3DDude heeft zen preview stukje net in een dm gehad :+
Er zitten al direct een onthullingen in maar hij zal op de rest moeten wachten tot de blog volledig af is. Mhoehahahahahahaha 8-)
Eerste blokje van deel 3 is al klaar dus, nog 6 te gaan.
Met wat geluk krijg ik er vandaag nog wel een paar af.

Door Tweakers user i-chat, woensdag 27 maart 2013 15:11

masauri, ik begrijp dat ik het fout heb? ik hoop het eigenlijk van wel... want dat zou een leuke verrassing zijn...

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 15:13

i-chat schreef op woensdag 27 maart 2013 @ 15:11:
masauri, ik begrijp dat ik het fout heb? ik hoop het eigenlijk van wel... want dat zou een leuke verrassing zijn...
Mmm, moet ik hier nu op antwoorden of wacht ik tot je het zelf kan lezen? :Y)

Door Tweakers user i-chat, woensdag 27 maart 2013 16:16

vooral NIET antwoorden DUH.... hoe dom kun je zijn (grapjuh)... zowiso moet je schrijven in plaats van lullen, ik wil verd.... MEEEEEHHHHHR en ik ben vast niet de enige...

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 16:27

Mijn reactie was feitelijk puur om het nog wat op te stoken }> O-)
Stukje 2 is ook net af, bezig aan 3 nu.
3DDude heeft nog een typo gevonden in het preview stukje dus zo schiet ik wel sneller op :*)

Door Tweakers user i-chat, woensdag 27 maart 2013 16:57

stoken wie .... jij???? echt.... schrijf nou maar door :P

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 21:36

Update: De volgende blog komt er vanavond nog aan :+

Door Tweakers user Tazzios, vrijdag 29 maart 2013 17:18

Hey Roy, doe de groeten aan Moss en Jen van ons ok. Tot snel dan! 'Yo, howdoe!'

Stiekem een verwijzing naar de IT-Crowd ? :*)

Door Tweakers user masauri, vrijdag 29 maart 2013 18:04

Tazzios schreef op vrijdag 29 maart 2013 @ 17:18:
Hey Roy, doe de groeten aan Moss en Jen van ons ok. Tot snel dan! 'Yo, howdoe!'

Stiekem een verwijzing naar de IT-Crowd ? :*)
Jep ;-)

Reageren is niet meer mogelijk