TweakNerdRoman 03 - Te Weinig Ram

Door masauri op woensdag 27 maart 2013 22:27 - Reacties (10)
Categorie: TweakNerdRoman, Views: 3.310

http://www.pegi.info/nl/index/id/159/media/img/324.gif http://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/bad_language.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/sex.gif
Zijnoot: Door de hevige druk op de vorige blog bij dezen al het vervolg.
Typfouten zijn mogelijk, dm me dan even.
Deel 4 zal even op zich laten wachten vrees ik maar feedback is altijd welkom.
Hopelijk is het nu wat duidelijker wie wanneer wat zegt :+ "
Een 'roman' over het verhaal van een fictieve tweaker.
Alle mogelijke referenties zijn hier en daar "fictief" en hier kan geen waarheid aan verleent worden.
Deel 3 Van "Te Weinig Ram"
Deel 2 vind je hier
Deel 1 vind je hier

08:44 Eva stopte haar gsm terug in haar broekzak en keek zichzelf aan in de spiegel. Ze dacht na. Doe ik hier wel goed aan? Maar ze had helaas niet het gevoel dat ze geen andere keuze had gehad. Het was een test om te zien hoeveel ze voor haar droombaan over had. En daar moest je af en toe hard in zijn. Ze had er als studente in opleiding al zo van gedagdroomd en over verteld tegen haar vriendinnen. Hoe deze job haar leven zou veranderen. Ze had nooit verwacht dat het zo een wending zou nemen. Eerst geloofde ze haar ogen niet toen ze de brief op haar deurmat vond. Ze had direct het logo herkent dat op de voorkant van de enveloppe stond. Heel voorzichtig had ze hem opengemaakt en was ze begonnen met lezen.
Geachte Eva,

Graag wil ik u hierbij uitnodigen om bij mij op gesprek te komen. Dit om u open sollicitatie te bespreken voor de functie HR Manager. U zeer goede resultaten en referenties hebben mij overtuigd van u kwaliteiten. En ik wil graag meer te weten komen over u als persoon. Indien mij dit goed bevalt kan u indien mogelijk per direct starten hierna. Aangezien u vlak bij me woont nodig ik u bij me thuis uit. In de nieuwbouw appartementen blok nr. 2OA. Gelieve nog even contact met mij op te nemen om een dag en tijdstip te bespreken. Mijn telefoonnummer is 06-66 44 46 66.

Met Vriendelijke Groeten,
Luci Ferr
Toen ze haar had verteld dat ze dit moest doen weigerde ze resoluut. Hoe kan je nu iemand ontslaan die je nog nooit eerder hebt gezien? De baas begreep het wel maar legde me duidelijk uit waarom ik het moest doen. En hoewel ik het begrijp maakte het dat er nu niet gemakkelijker op.

08:47 Ik wandelde terug naar het kantoor van Adam toe. Hij had zijn deur dicht gedaan en hoorde hem stil praten. Ik keek even rond of er niemand in de buurt was, en legde mijn oor tegen de deur. "Nee Angela je moet niet zo snel zo'n conclusies trekken, ik had honger en ik kan toch moeilijk alleen een ontbijt eten terwijl Eva voor me zit?"..."Nee dat was niet om stoer te doen en om op te scheppen, ik eet vaker zo dat weet je"..."ik moet neerleggen, ze kan elk moment terug zijn"..."Tot later". Plots voelde ik een vinger op mijn schouder tikken. BETRAPT! Hoorde ik iemand hard zeggen en draaide me om. Het schaamrood stond me op de wangen en ik keek naar de grond. De deur ging achter me open en Adam stond in de opening. "Wat is er aan de hand?" vroeg hij. Asphiax antwoordde: Ik betrapte deze jongedame op luistervinken Adam. Is dit die nieuwe stagaire waar iedereen het over heeft? Dan heeft ze al geen goede eerste indruk op me gemaakt. Adam keek naar Eva en dacht na. Hij wist niet goed wat hij ermee moest doen. Hij zou haar nog wel een standje geven als Asphiax weg was. Mmm, welk zou ze het leukste vinden, 69? Of op zen hondjes? Zo veel mogelijkheden. Ergens van ver hoorde hij zijn naam roepen. ADAM, ... ADAM,... ADAM,... Plots had hij door dat hij aan het wegdromen was geweest. HÚ wablieft? Zei hij hard. Eva en Asphiax schrokken beide. Asphiax herstelde zich als eerste. Je was aan het wegdromen Adam. Waar zat je nou toch weer aan het denken? Adam zuchtte, "aan mijn project, ik heb een oplossing gevonden voor een bug maar die heeft als gevolg dat alles zich reset na het heropstarten. Maar vertel is Asphiax, waarvoor kwam je naar mijn kantoor?" Asphiax pakte een doos op die hij op de grond had gezet toen hij Eva wilde confronteren met haar luistervinken en liep mijn kantoor binnen. Eva en ik volgde om te zien wat hij ging doen. Hij zette de doos op mijn bureau neer en begon te praten, "ik heb een nieuw prototype afgewerkt wat ik je wilde laten zien. Om je mening er is over te horen." Hij stak zijn hand in de doos en ik was verbaasd met wat hij eruit haalde. Er stond plots een schaalmodel van een star wars x-fighter op mijn bureau. "Waw" Zei ik diep onder de indruk. "Hij past wel goed bij je Venator Class Republic Star Destroyer casemod he. Ga je die bij je tie fighter ophangen? Asphiax dacht na en zei even later: "Ik ga hem raketjes laten afschieten zodat er ik er l3p mee kan vervelen. Hij pakt zoveel plaats in op de design afdeling dat ik zelf amper kan werken. Misschien dat ik zo mijn territorium kan afbakenen aan de hand van de raket reikwijdte. Als hij erover gaat voelt hij het wel en hij gaf me een knipoog.

08:54 Toen Asphiax vertrokken was vroeg ik aan Eva of ze even wilde gaan zitten. Ik vroeg haar waarom ze aan het luistervinken was en ze antwoordde. "Ik hoorde je praten en wilde je niet storen. Dus wilde ik even wachten maar het duurde zo lang dus besloot ik even te luistervinken toen ik je even niet meer hoorde. En toen betrapte Asphiax me dus." Ze keek naar de grond en speelde wat met haar ring. Die ring zag er alleszins niet uit als een verlovingsring. Dat was een goed voorteken. Maar hoe kon ik daar nu aan denken terwijl ik ze net betrapt had? Wat is er mis met me? "Nou Eva, ik hou het in mijn achterhoofd. Ik weet niet wat ik er van moet denken maar ik geef je nog het voordeel van de twijfel." Ze keek opgelucht. Dat had ik dus goed aangepakt. "Zullen we is aan die rondleiding beginnen?" Zei ik met een glimlach. Terwijl ik opstond vanuit mijn bureaustoel ging plots de telefoon. Ik nam op en hoorde de stem die ik niet wilde horen. "Hey Adam, Timothy hier. Ik heb Eva's contract hier liggen dat ze moet tekenen in verband met geheimhouding en dergelijke. Kan je haar even langs sturen?" Ik vloekte vanbinnen. Had hij dat vanmorgen niet kunnen doen voor dat hij Eva naar mijn kantoor bracht? "Ja is goed Timothy, ik stuur haar wel even langs". En ik legde de hoorn op het toestel. "Nou Eva, je hebt het gehoord, je mag Timothy met een bezoekje vereren, weet je nog waar het is?" Eva dacht even na en zei "ja ik geraak er wel, tot dadelijk". Voor ze mijn kantoor uit was kreeg ik een idee. "Eva wacht even, ik geef je een pen mee". Ik zocht even in mijn bureauladen tot ik vond wat ik zocht. Nou komt dat ding ook is van pas dacht ik bij mezelf. "Hier, ze is iets zwaarder dan een gewone pen maar ik gebruik ze dan ook alleen voor speciale gelegenheden. Een niet lekkende vlot schrijvende pen." Eva nam de pen aan en stak ze vast in de diepe uitsnijding van haar topje. Mijn god wat zou ik die pen willen vervangen door wat anders.

08:57 Terwijl Eva onderweg was naar Timothy ging ik achter mijn bureau zitten. Het beeldscherm sprong aan en ik logde in op intranet. Waar zit die snelkoppeling nu dacht ik terwijl ik overal keek en me probeerde te herinneren hoe ik hem genoemd had. Aha, daar is ie. Ik klikte op de snelkoppeling en er kwam een venster open te staan op mijn bureaublad. Ik klikte op het record knopje en ging relaxt in men stoel zitten. In het programma venster sprong een videostream op. En vanaf dat moment kon ik meevolgen wat Eva deed en waar ze was dankzij de pencamera. Ik zag dat ze de trappen naar beneden genomen had en op het gelijkvloers bijna bij het kantoor van Timothy was toen ze plots de toiletten in liep. Ze nam haar gsm en opende een app. Ik kon niet goed zien welke. En plots zag ik mezelf in mijn kantoor achter mijn bureau zitten. Kijkend naar het pc scherm. Ik schrok ervan. Mijn vingers gaan over het toetsenbord en ik type alt+spacebar+n in. Waarna ik tweakers.net in de browser open en nieuws begin te "lezen". Zou ze gezien hebben wat ik bezig was? Zat ze daarom op mijn stoel toen ik binnen kwam? Waarom heeft ze camera's ge´nstalleerd? WHAT THE FUCK is hier gaande!??? Zou het omwille van mijn project zijn? Ik moet alles hier kunnen controleren maar hoe? Ik laat mijn muiscursor over het previewvenster in mijn werkbalk gaan en zie dat ze verder gewandeld is naar het kantoor van Timothy. Ik moet dit bestand straks ergens kunnen naluisteren want nu is het te riskant. Laat ik ook maar is even "gebruik" gaan maken van het toilet. Vanuit een ooghoek zie ik dat ze terug komt en ik sla alvast het stuk film op van wanneer ze bij Timothy was. Ik koppel mijn Jiayu G3 aan de pc en begin het filmpje te kopieren. En neem nog snel even een zwarte stift en markeer stiekem het rode opnamelampje van mijn webcam. Als zei het hard wil spelen. Ik ook!

09:07 Eva stond voor de deur van Adam. Ze wist niet goed wat te doen nu. Zou ze alles opbiechten wie ze echt was en wat ze kwam doen? Of zou ze contact op nemen met "papa" om om hulp te vragen? Waarom moest het zo ingewikkelt worden? Dit wilde ze helemaal niet! Ze had het bewijs dat ze wilde nu al op de eerste dag maar moest ze nu al alles rapporteren? Of moest ze nog even volhouden om te zien hoe ver het zou gaan en wie er nog meer bij betrokken kon zijn? Ze wist het allemaal niet meer en de moed zakte in haar schoenen. Ze had meer zin om weg te lopen dan om Adam te confronteren met wat ze deed. Ze had nooit eerder geloofd in liefde op het eerste gezicht. Dat was maar een fabeltje dat enkel in sprookjes voorkwam. En toch, toen ze hem vanmorgen voor het eerst zag wist ze niet wat ze allemaal voelde. Die vlinder, die warme gloed op haar wangen, de tintelingen in haar vingers, het snakken naar adem. Toen voelde ze dat haar gsm trilde. En ze keek wat het kon zijn. Een whatsapp bericht van papa? Ze opende het: "Neem NU de trap omhoog naar de penthouseverdieping. Daar zal ik op je wachten." Nog geen 5 seconden later volgde er een harde knal en ging het brandalarm af. Ze draaide zich om en begon naar de trap te lopen. Achter zich hoorde ze Adam zijn kantoor uitsprinten achter haar aan naar de trappen toe. Hij mocht niet weten dat ik naar boven ga! Ik moet snel doorlopen. Eva bereikte veel sneller de trappen en wist nog net ongemerkt naar boven te lopen. Terwijl ze Adam naar beneden zag lopen. Ze wandelde rustig verder en kwam uit bij de deur van het penthouse. Ze klopte en wachtte.

09:14 Intussen was Adam op de verzamelplaats gekomen en hoorde hij loeiende sirenes van brandweer en politie dichterbij komen. Hij meldde zich bij de verantwoordelijke voor de telling. Ging even een eindje verder weg zitten en nam zijn gsm. Hij deed zijn oordopjes in en begon het bestand af te spelen van de videopname die hij had gemaakt door middel van de pen camera. Hij zag hoe Eva het kantoor van Timothy binnen stapte. "Dag Timothy, ik heb gedaan wat je me vanmorgen gevraagd heb. Mag ik dan nu je "chanteermateriaal" terug hebben?" Timothy keek Eva lachend aan vanachter zijn bureaustoel. En hij schoof haar een grote enveloppe over zijn bureau naar Eva toe. Ze opende de enveloppe en bekeek de inhoud. Adam zag op de video dat ze polaroid foto's aan het tellen was. En ze hertelde ze, en nogmaals tot ze tegen Timothy zei: "Ik mis 2 foto's". Timothy's grijns verdween van zijn gezicht en grabbelde in zijn bureaulade. "Hier zijn de 2 foto's slet. Ben je nu tevreden?" Eva keek hem minachtend aan. "Hoe durf je me zo te chanteren om te proberen Adam ontslagen te krijgen! Zei ze met een kwade stem. Hoe durf je om mij te fotograferen tijdens mijn 'weekendwerk'. Je bent ZIEK! ZIEK IN JE KOP!" Eva kon zich niet meer beheersen en stormde naar uit het kantoor naar de toilettten er even verder. Haar 'bijbaantje' was al ontdekt nog voor ze goed en wel kon beginnen met werken. Ze had het nu eenmaal niet breed en werken als callgirl had haar van genoeg geld kunnen voorzien om haar studies te betalen. Ze voelde alsof haar dromen aan diggelen werden geslagen. Want ze wilde nu eenmaal niet als callgirl werken maar ze zag geen andere uitweg. Ze dacht aan wat haar pleegmoeder haar altijd vertelde voordat ze omkwam in het auto ongeluk. "Je moet de troeven gebruiken die je hebt." Als haar pleegvader er niet met al het geld van door was gegaan had ze een beter leven gehad. Maar nu had het leven zo weinig zin meer. Ze zag dat de poetsvrouw haar karretje had laten staan. Er lagen allemaal poetsproducten op. Ze rommelde er even tussen tot ze een goed bijtend wc product vond. Ze las de verpakking. 'Wij van Wc-eend raden Wc-eend aan om al u problemen in een veeg op te lossen!' Ze nam een klein vuilbakje uit 1 van de toiletten. Gooide de maandverbandzakjes die erin zaten in een plastic afvalzak die aan de poetskar hing. En stopte er de enveloppe in. Ze draaide de fles open en goot die helemaal over de foto's uit. Ze zag hoe het product de foto's aantastte en uitveegde. "Nou" dacht ze, "voor 1 keer heeft Wc-eend is gelijk!" Ze voelde zich kalmer worden toen de deur van het laatste toilet open ging. De poetsvrouw kwam eruit en keek verbaasd op naar Eva. De poetsvrouw glimlachte en keek Eva recht in haar ogen. Alsof ze recht in de ziel van Eva kon kijken. Ze stapte op Eva af die haar nog steeds van shock aan zat te staren. Ze deed haar handschoenen uit, legde de wc borstel neer en deed haar schort uit. Daarna gaf ze Eva een lange knuffel. Toen ze elkaar loslieten stelde Eva zich voor: "Dank je, ik ben Eva, wie bent u?" De poetsvrouw antwoorde. "Ik ben Theresa".

09:17 En op dat moment ging de video op zwart. Hij moet kapot gegaan zijn dacht Adam. Maar hij wist nu hoe alles in elkaar zat. Hij wilde dat hij haar zelf kon knuffelen. Waar was ze eigenlijk? Hij stond recht en begon rond te kijken. Zijn ogen dwaalden over het terrein maar hij kon haar niet vinden. Hij ging terug naar een verantwoordelijke en vroeg of Eva zich al had aangemeld. Maar op geen enkele lijst was geen Eva terug te vinden. De lijsten waren nog niet geupdate. Hij begon rond te rennen en aan iedereen te vragen of ze Eva hadden gezien. Maar aangezien het haar eerste dag was wist niemand hoe ze er feitelijk uit zag. Buiten die enkele na. Waar is Timothy? Hij heeft haar als laatste gezien. Hij liep tussen de brandweerwagens door en zag in de verte een ambulance wegrijden. Ze zal toch niet... Hij kreeg even kippenvel over zijn lichaam en hij begon te rillen. In de vlucht was hij zijn jas vergeten mee te nemen en hij begon het koud te krijgen. Adam begon in paniek te raken. Hij kon haar maar niet vinden. Waar was ze toch? Waar was Timothy? Een ambulancier vroeg of alles in orde was en hij wilde hem even controleren. Adam vroeg met een schelle stem: "Wie is er in de andere ambulance afgevoerd? een man of een vrouw?" De ambulancier vertelde hem wat hij wist. "Een man is verbrand geweest door een ontploffing op het gelijkvloers. Meer kan ik er helaas niet over vertellen. De brandweer heeft de brand onder controle en gaat dadelijk een onderzoek beginnen." Je zal dus nog even geduld moeten hebben voor je weer naar binnen kan. Adam dacht na, en was alweer wat rustiger geworden. "Logisch blijven denken Adam" hoorde hij iemand zeggen. Hij keek rond en probeerde te zoeken wie dat had gezegd. Hij keek in de ogen van Theresa. "Ze is veilig, maak je maar geen zorgen. Spoedig zullen jullie weer herenigd zijn." Hij kreeg een warm gevoel van opluchting en riep hard "Dank je!" toen Theresa zich wegdraaide en verdween. De ambulancier keek Adam is raar aan en vroeg "Waarom zei je dank je? Ik heb toch niets gedaan?" Adam glimlachte en zei "Het was ook niet tegen jou maar tegen Theresa die hier net bij ons stond." De ambulancier bleef Adam verbaasd aankijken. "Hier was niemand Adam, enkel jij en ik". Adam begreep het niet. Hij had haar toch Úcht gehoord? Hij bedankte de ambulancier en ging op zoek naar Eva en Theresa. Toen hij bij de rampco÷rdinator kwam keek hij nogmaals op de lijst. En hier kon hij Eva wel op terug vinden. Echter was ze nog niet als aanwezig aangeduid. Maar Theresa kon hij nergens terug vinden. "Waar is Theresa?" vroeg hij. De rampco÷rdinator zei "Hier heeft nog nooit een Theresa gewerkt?".

Volgende: TweakNerdRoman 04 - Te Weinig Ram 04-'13 TweakNerdRoman 04 - Te Weinig Ram
Volgende: TweakNerdRoman 02 - Te Weinig Ram 03-'13 TweakNerdRoman 02 - Te Weinig Ram

Reacties


Door Tweakers user Felixious, woensdag 27 maart 2013 23:04

Alweer een heerlijk verhaal. En op het laatst weer een cliffhanger. Vandaag nog een deel 4?

Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 23:06

FDransfeld schreef op woensdag 27 maart 2013 @ 23:04:
Alweer een heerlijk verhaal. En op het laatst weer een cliffhanger. Vandaag nog een deel 4?
|:( Je wil niet weten hoe lang ik hier weer aan bezig ben geweest }>

Door Tweakers user 3DDude, woensdag 27 maart 2013 23:41

* ga ik nu lezen*
gelezen
Zijnoot: Door de hevige druk op de vorige blog bij deze al het vervolg.

het is bij "dezen"

Het stukje voor je quote (1e alinea) Heel voorzichtig had ze hem opengemaakt en was ze beginnen lezen.
Die zin begin je met verleden tijd (had) Heel voorzichtig had ze hem opengemaakt en was ze begonnen te met lezen?

Als zei het hard wil spelen. Ik ook! --> zij

Haha Asphiax, rakketjes naar L3P. Geniaal *ziet L3P zich al onder z'n desk verschuile :+ *

Wc-Eend grap is wel leuk, maar die Luci Ferr is dus Timothy..
Ik dacht n.a.v. de preview dat, dat de chef van Timothy was en die Timothy eruit wou knikkeren :P

Maar leuk verhaal, wacht op deel 4 :)

p.s. ik mis nog steeds info over
- Adam speed dail 1
- Je casemod :P
- Adams project

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 maart 2013 01:34]


Door Tweakers user masauri, woensdag 27 maart 2013 23:44

3DDude schreef op woensdag 27 maart 2013 @ 23:41:
* ga ik nu lezen*

Zijnoot: Door de hevige druk op de vorige blog bij deze al het vervolg.

het is bij "dezen"
Fixed, en bedankt!
Ik ben wel benieuwd naar je mening omdat je de preview al had gehad van het eerste stukje he.

Edit:
- De speed dail 1 komt nog. De dag is nog niet om he, amper begonnen ;)
De pre-build van de CiP kan je alvast in mijn profiel lezen: gallery: masauri -> Quake 3 Casemod
- Adams project komt nog wel tot uiting 8-)

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 maart 2013 00:15]


Door Tweakers user i-chat, donderdag 28 maart 2013 08:46

chantage...??? ok toegegeven die had ik idd niet zien aankomen, ik snap niet eens echt waarom want zo moeilijk is ie niet eens... kortom super-ultra-mega-combo!!!! ... hoeveel verschillende richtingen kan het verhaal nu wel op.... van geest-tergende puzzle story, tot puber-versmalend porno-verhaal (dat laatste lijkt me overigens een wat minder goed idee xD....) ik kan nou al niet wachten op deeltje 4....


niets dan lof...

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 maart 2013 08:48]


Door Tweakers user F.West98, donderdag 28 maart 2013 09:00

Epic!
Ter controle van spelling enzo kan je ook wel mij DM'en als je wil

Door Tweakers user masauri, donderdag 28 maart 2013 09:06

i-chat schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 08:46:
chantage...??? ok toegegeven die had ik idd niet zien aankomen, ik snap niet eens echt waarom want zo moeilijk is ie niet eens... kortom super-ultra-mega-combo!!!! ... hoeveel verschillende richtingen kan het verhaal nu wel op.... van geest-tergende puzzle story, tot puber-versmalend porno-verhaal (dat laatste lijkt me overigens een wat minder goed idee xD....) ik kan nou al niet wachten op deeltje 4....
niets dan lof...
Thank you _/-\o_ Weet je zeker dat je geen puber-versmalend-porno-verhaal einde wil O-)
Ik zal dan wel richting de 50 tinten gaan :*)
F.West98 schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 09:00:
Epic!
Ter controle van spelling enzo kan je ook wel mij DM'en als je wil
Zal ik zeker doen dan want daar heb ik wat aan, en in return heb jij gelijk gelijk je preview wil je zeggen }>

Door Tweakers user 3DDude, donderdag 28 maart 2013 10:04

masauri schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 09:06:
[...]

Thank you _/-\o_ Weet je zeker dat je geen puber-versmalend-porno-verhaal einde wil O-)
Ik zal dan wel richting de 50 tinten gaan :*)


[...]

Zal ik zeker doen dan want daar heb ik wat aan, en in return heb jij gelijk gelijk je preview wil je zeggen }>
Zeg ben je nou mijn deal aan het rondstrooien :P
- Wat ik ook nog mis, is foto van Eva als callgirl btw :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 maart 2013 10:10]


Door Tweakers user i-chat, donderdag 28 maart 2013 19:08

haha die puber-porn-editie moet je op google play and apple i-store zetten... gaat je gegarandeerd geld opleveren...

Door Tweakers user Peetz0r, vrijdag 29 maart 2013 17:29

3DDude schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 10:04:
[...]
Zeg ben je nou mijn deal aan het rondstrooien :P
- Wat ik ook nog mis, is foto van Eva als callgirl btw :P
Precies, pics or it didn't happen!
i-chat schreef op donderdag 28 maart 2013 @ 19:08:
haha die puber-porn-editie moet je op google play and apple i-store zetten... gaat je gegarandeerd geld opleveren...
...en ruzie met Apple :D

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 maart 2013 17:30]


Reageren is niet meer mogelijk