TweakNerdRoman 04 - Te Weinig Ram

Door masauri op dinsdag 2 april 2013 22:44 - Reacties (10)
Categorie: TweakNerdRoman, Views: 3.155

http://www.pegi.info/nl/index/id/159/media/img/324.gif http://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/bad_language.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/id/img/descriptors/sex.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/img/descriptors/violence.gifhttp://www.pegi.info/nl/index/img/descriptors/fear.gif

Een 'roman' over het verhaal van een fictieve tweaker.
Alle mogelijke referenties zijn hier en daar "fictief" en hier kan geen waarheid aan verleent worden.
Deel 4 Van "Te Weinig Ram"
Deel 3 vind je hier
Deel 2 vind je hier
Deel 1 vind je hier

09:24 Hoewel Adam zich al wat beter voelde nadat Theresa had gezegd dat hij Eva terug zou zien. Begon hij zich toch wel wat ongemakkelijk te voelen. Er klopte iets niet. Hij wierp een stiekeme blik op de controlelijst van de rampcoördinator. Zijn ogen zochten de lijst af toen hij de kans had. En plots vielen hem vier rode kruisjes op. De eerste naam die hij las bij het eerste kruisje was die van Luci Ferr. De tweede naam die hij las was die van Thimothy. Daarna vond hij bij het derde kruisje de naam van Kees. Achter de vierde naam stond een vraagteken? Dus Luci, Timothy, Kees en een 4e onbekende persoon waren vermist of gewond? Er waren twee ambulances weggereden. Dus twee personen waren nog vermist. Tijd om zijn project uit de alpha fase te halen en te testen.

09:27 In zijn hoofd begon het volgende liedje zich af te spelen. (open de link in een nieuw tabblad, start play and read on) Hij keek rond of iemand aandacht aan hem besteedde. En liep rustig richting het wachthuis van Kees. Hij kwam Angela tegen die hem een knuffel gaf maar na een zachte kneep in haar hals viel ze als verdoofd op de grond. "Ambulancier, ze is flauwgevallen, help me!" Nog geen 20 seconden later stond de ambulancier met zijn assistent bij hem om Angela over te nemen. DAT was de afleiding die ik nodig had dacht Adam bij zichzelf. En in zijn hoofd zette hij een rood kruisje langs Angela's naam op de lijst. Toen hij het wachthuisje van Kees bekeek viel hem een klein rond gaatje op in de onderkant van de deur. Hij peuterde er wat met zijn vinger in om het groter te maken en keek erdoor. In de muur zag hij een 2e donker gaatje zitten. Hij durfde er geld op te zetten dat daar een kogel zat. 9mm zo te zien. En zijn ongemakkelijk gevoel versterkte zich alleen maar. Hij keek nog een laatste keer rond en zag dat iedereen zich als gieren rond Angela aan het verzamelen was. Tja, het was algemeen bekend dat ze voor hem in zwijm viel. Dat was althans haar excuus geweest op het personeelsfeest toen ze hem wilde verleiden. En nu haar D-cup hulpeloos en onbeschermd van de wind kon genieten wilde iedereen zijn graantje meepikken natuurlijk. Hij begon met een wijde boog naar de achterkant van het gebouw te lopen. Het was geen toeval dat Kees ook afgevoerd werd. En Timothy had als eerste zijn kantoor op het gelijkvloers. Wie of wat heeft binnen willen dringen, en is het ze gelukt, zijn ze er nog?

09:34 Toen hij bij de achterdeur aankwam werd zijn vermoeden bevestigd. De camera was kapot geslagen en de deur was geforceerd open gedaan. Er zat een groot gat in de nooddeur en blijkbaar was ze op die manier langs de binnenzijde geopend. De knal aan de toiletten heeft deze inbraak moeten afleiden. Hij nam zijn zonnebril die hij van WeeJeWel had gekregen om te combineren met zijn eigen project uit zijn achterzak en fluisterde: "Google Glass On". 2 seconden later zag hij zijn welkomsbericht. 'Welkom AA7'. Terwijl zijn iris gescand werd fluisterde hij heel zacht zijn paswoord "Tweakmeupscotty". Zijn welkomsscherm verdween en hij zag weer alles wat er rondom hem gebeurde. "TiS On" (Thermal Imaging Scanner) zei hij en de bril schakelde over naar de filter zodat hij kon zien waar de hittebron zich bevond in het gebouw. Bij de toiletten waren nog enkele brandweerlui bezig met het vrijmaken van de ruimte zodat het forensisch team hun onderzoek kon beginnen. Hij keek naar boven waar ongeveer zijn kantoor moest zijn en zag er 2 silhouetten in sneltempo zijn kantoor doorzoeken. Haha, hebben zij even pech dat dat niet mijn échte kantoor is. L3p zal niet blij zijn als hij ziet hoe zijn ontwerp er nu bij staat. Hij keek recht omhoog en zag daar nog 2 silhouetten in de penthouse. En hij begon te glimlachen. Hij herkende het silhouette van Eva, en zag dat Luci Ferr er ook bij was. Hij nam zich voor om Luci een bloemetje sturen nadat dit allemaal voorbij was. Ook al hield ze daar niet van. Hoewel kattenbrokken voor haar kat ook nog een mogelijkheid waren. Tijd om een einde aan dit spelletje te maken.

09:37 "Lockdown Start" Zei hij zelfzeker. En plots klonk er een luid luchtalarm. De brandweerlui vertrouwden het niet en renden naar buiten. "Lockdown firedoors" en alle branddeuren vergrendelden zichzelf. Ze zitten als ratten in de val daar in mijn kantoor. Hij keek nog is omhoog maar zag de 2 silhouetten niet meer. Shit! Zijn glimlach verdween en hij begon rond te kijken. Hij zag dat ze in de trappenhal waren en omhoog liepen. Richting het penthouse! "TiS Off" En hij begon te rennen naar de onderhoudskast. Ondertussen begon hij commando's te roepen in zijn google glass. "Lockdown Penthouse" "Lockdown Stairs". 2 korte biepjes bevestigde dat wat hij had gezegd was gebeurd. Toen hij in de onderhoudskast was aangekomen trok hij extreem hard aan het touwtje dat naast de lichtschakelaar hing. "Lichtmelancholie" had de poetsdienst iedereen wijsgemaakt, hoewel de gloeilamp die er op hing nooit aangesloten was geweest op dat touwtje. Het afdekplaatje kwam los van de muur en de achterwand van de onderhoudskast draaide open. Hij stapte verder in de open ruimte die achter de kast verborgen zat. Hij liet zijn hand over de muur gaan en vond een schakelaar. Hij duwde erop. De verborgen deur sprong terug op zijn plaats en het touwtje hing terug zoals voordien. (Wacht op het einde van het liedje, lees dan pas verder)

09:40 Eva en Luci zaten langs elkaar op de zetel. Luci was aan het praten. Ze hield Eva's hand vast. "Eva het spijt me dat ik je in deze positie gebracht heb. Ik had nooit verwacht dat onze vijanden zo ver zouden gaan om onze technologie proberen te stelen. Wat ik je nu ga vertellen is vertrouwelijk en mag je nooit of te nimmer verder vertellen tenzij aan bepaalde personen binnen onze organisatie. Ik vermoede dat Timothy voor onze concurrentie werkte en wilde hem zien te ontmaskeren door iemand die niets met ons te maken had. Dat was voor iedereen het veiligste. Blijkbaar had hij al direct bezwarende informatie over je gevonden om je te chanteren. Hij moet je brief hebben onderschept vooralleer de secretaresse aan de balie hem rechtstreeks aan mij kon bezorgen. Timothy moet een vermoeden hebben gehad, ofwel is hij compleet paranoia." Eva luisterde maar ze wist niet wat ze ervan moest denken. Ben ik gebruikt geweest? vroeg ze zichzelf af. Er kwam zo veel op haar af nu. Ze wilde zekerheid en wilde zich veilig voelen. De enigste die ze echter wilde vertrouwen was Adam.

09:44 Adam liep naar de kast toe die in de ruimte stond. Deed hem open en nam er een schroevendraaier, een utpkabel, en een condoom uit. Hij stopte de condoom in zijn broekzak. Maakte de utpkabel aan zijn riemgaten vast. En nam de schroevendraaier in zijn rechterhand. "CCTV Stairs" en er verschenen kleine camerabeelden in de bril. "Cam Stairs Top" Hij zag hoe de inbrekers probeerden de deur naar de penthouse te forceren. Terwijl Eva en Luci op de zetel zaten en niet wisten wat er zich bij de trappen afspeelden. Hij moest snel handelen nu. "CCTV Off" Hij liep naar de deur en bedankte zichzelf voor het discrete trappen ontwerp dat zijn klanten gebruikten die niet door de voordeur naar binnen wilde komen. Hij wist dat hij niet rechtstreeks naar de penthouse kon gaan zonder oog in oog met de inbrekers te komen staan. Dat was zijn ontwerpfout geweest bedacht hij zich nu. Er is maar één in- en uitgang. Hij rende de trappen op maar ging naar zijn kantoor in plaats van verder naar boven. Hij zocht zijn bureautelefoon en vond hem uiteindelijk in de hoek van zijn kantoor, half kapot gegooid en de draden staken er langs alle kanten uit. Hij nam de schroevendraaier en draaide hem terug in elkaar. Hij nam de utpkabel en stak hem in de telefoon. Het uiteinde stopte hij in een utp muurcontact. En hij duwde op toets 1.

09:47 Verschillende telefoontoestellen gingen af. Luci stond op en liep naar het dichtstbijzijnde toestel. Ze nam op. Aan de andere kant van de telefoon klonk een kalme vrouwenstem. "Luci, je bent in gevaar. Neem Eva mee naar de paniekkamer in het penthouse. Hulp is onderweg." Luci herkende de stem niet en vroeg "Wie ben je?" Het antwoord zou ze nooit te horen krijgen. Er klonk een luide knal en de deur die toegang gaf naar het penthouse werd uit haar scharnieren geblazen. De twee gemaskerde inbrekers stormden binnen en één van hen schoot zonder te aarzelen Luci neer. Ze viel met een verbaasde blik neer op de grond, met de hoorn in haar hand geklemd. Terwijl de inbreekster die haar had neergeschoten haar bivakmuts af trok en Luci besefte dat ze zichzelf zag staan. Luci wist dat het met haar gedaan was. Ze liet een traan. Niet omdat ze ging sterven, maar omdat ze nooit aan Eva uit had kunnen leggen wie ze echt was. De tweelingszus van Luci zakte door haar knieën. "Ik heb de verkeerde doodgeschoten!" Zei ze terwijl de tranen over haar wangen stroomden. "Herpak jezelf!" schreewde de andere inbreker. Hij trok zijn bivakmuts af en greep Eva bij haar arm. "Waar is Adam Kutwijf!" schreeuwde hij nu tegen haar. Eva geraakte in shock, terwijl Adam na het horen van de knal niet meer rationeel kon denken en naar boven aan het rennen was. Toen hij in de deuropening verscheen was de inbreker Eva hevig door elkaar aan het schudden. Adam schreeuwde, "Laat haar met rust!" Eva keek hoopvol naar Adam, maar voelde plots een hevige hoofdpijn voor ze bewusteloos in de zetel viel. Aan de kolf van het pistool van de inbreker drupte Eva's bloed. Terwijl dat pistool nu op Adam gericht was.

Volgende: TweakNerdRoman 05 - Te Weinig Ram 04-'13 TweakNerdRoman 05 - Te Weinig Ram
Volgende: TweakNerdRoman 03 - Te Weinig Ram 03-'13 TweakNerdRoman 03 - Te Weinig Ram

Reacties


Door Tweakers user masauri, dinsdag 2 april 2013 22:44

Hij is iets korter dan de vorige omdat ik er minder tijd voor kon nemen. Desondanks ben ik tevreden over het verdere verloop van het verhaal :+
Typo's ed. mag je melden maar worden morgen na mijn ochtendshift pas gefixt.
Ik ga mijn bed in nu.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 2 april 2013 22:44]


Door Tweakers user 3DDude, dinsdag 2 april 2013 23:11

En waar is deel 5 :P?

Door Tweakers user masauri, dinsdag 2 april 2013 23:12

Ga wat liggen bokken in het bok en bytes topic man :+

Door Tweakers user davevogel0, woensdag 3 april 2013 00:15

Geweldig zoals altijd!

Door Tweakers user i-chat, woensdag 3 april 2013 11:39

iets te kort, maar desalniettemin weer steengoed!

Door Tweakers user masauri, woensdag 3 april 2013 11:42

i-chat schreef op woensdag 03 april 2013 @ 11:39:
iets te kort, maar desalniettemin weer steengoed!
"That's what she said?" }>

Door Tweakers user darkmushy1995, donderdag 4 april 2013 09:37

Kan niet wachten op het volgende deel :Y) .

Door Tweakers user masauri, donderdag 4 april 2013 10:19

Om het weekend goed te laten beginnen zal ik het volgende deel vrijdag ergens na 13u online zetten. Het is al af maar als het té snel op elkaar volgt is het niet vol te houden. Deel 5 heeft een totale productietijd van +- 4,5 uur gehad. Bij deze al een teaser:


[spoiler]Someone will die! }> [/spoiler]

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 10:19]


Door Tweakers user 3DDude, donderdag 4 april 2013 21:35

[spoiler]Someone will die! }> [/spoiler]
De auteur? :P

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 21:35]


Door Tweakers user masauri, donderdag 4 april 2013 21:58

3DDude schreef op donderdag 04 april 2013 @ 21:35:
[spoiler]Someone will die! }> [/spoiler]
De auteur? :P
Dan heb je geen verhaal meer :+
Ik dacht meer aan jou, kwestie van de druk van de ketel te halen }>

Reageren is niet meer mogelijk