Speeddating + Twokkers Meeting 18-05-2013

Door masauri op dinsdag 21 mei 2013 18:21 - Reacties (20)
Categorie: Twokkers, Views: 6.018

Op 22/4/2013 was eindelijk de avond gekomen om op speeddating te gaan met men kameraad. Hoewel we niet wisten waar we ons aan moesten verwachten hadden we ons wel met wat vragen voorbereid. En ons zelf afgevraagd wat de dames zoal konden vragen. Er waren 6 heren ingeschreven en 8 dames. Helaas voor de dames kwamen er 2 heren niet opdagen en 1tje was verhinder door het werk waardoor het 6 heren waren vs 8 dames en 2 dames dus telkens een pauze hadden. (een pauze die ik ook wel graag had gehad, later meer daarover.)

Het principe ging dus als volgt: Iedere dame zat aan een tafeltje en wij heren moesten telkens van tafel naar tafel. (hoezo disciminerend naar de man toe, postbodes deden het vroeger toch ook al?) Je kreeg 7 minuten ongeveer om te babbelen voor de organisator met een gong rondliep en daarmee het teken gaf om naar de volgende tafel te gaan. Je kreeg een blad waar je je naam op kon zetten zodat hij leesbaar was voor de dame die voor je zat en je kon voor jezelf dan de naam van die persoon overschrijven en er eventuele commentaar bij zetten. En zowel dames als heren wilde natuurlijk graag weten wat de ander over hun had opgeschreven. Ik zat in de leeftijdscategorie van 22-30 jaar en het verbaasde me wel dat er alle types vrouwen en mannen waren die zeker niet onknap waren. Als ik ze zo op straat moest tegen komen zou ik niet zeggen dat ik ze als "beschikbaar" zou zijn. De 1 was vrij direct en vroeg je naam, om jezelf voor te stellen en wat je zoal deed van werk, hobby's enz. Ze namen zelf initiatief en vroegen je de kleren van het lijf. De ander voerde een luchtig gesprek over vanalles en we zien wel wat er van komt.

Dus het was best wel variabel. Wat volgens iedereen de insteek of gedachtengang was, was om het is mee te maken omdat ze nog nooit gespeeddate hadden. Maar onbewust heb je toch wel een zekere instelling vermoed ik dan. Als ik zie welke details sommige mensen opschreven e.d. dan had ik wer wel mijn bedenkingen bij. Na 4 dames gesproken te hebben was het tijd voor een korte pauze. En die vond ik ook wel nodig. Want je bent met zoveel dames kort achter elkaar aan het praten dat voor mij op dat moment veel door elkaar liep. Tegen wie heb ik wat gezegd enz. Maar ik zat nog met de gevolgen van mijn hersenschudding van het weekend daarvoor dus ik was al geen 100%. En zelfs nu nog heb ik er af en toe last van. Maar wilde dit niet voorbij laten gaan! (of ik moest weer een aantal maanden wachten en dan zonder men kameraad gaan.) Je merkt dan hoe het in zo'n gesprek van het ene op het andere onderwerp kan gesprongen worden of hoe er soms maar effectief over één onderwerp gepraat word. Nadat ik de laatste 3 dames ook had gehad zijn er nog wat mensen iets blijven nadrinken. En de organisator zei dat het voornamelijk de dames waren die met een vriendin kwamen. En de mannen 99,9% altijd alleen. (behalve in mijn geval nu dus). Natuurlijk weet je dat er dan door 2 mensen met elkaar gepraat word over jou en dat maakt het je er niet gemakkelijker op. Ik vond het héél fijn dat ik met mijn kameraad kon praten om te horen welke onderwerpen hij aan bod heeft laten komen bij welke personen. En dan kom je soms grappige dingen te weten. Zoals in mijn geval het volgende:

De eerste dame die ik voor me had was een oude kennis van de jeugdbeweging. We hebben kort gepraat over die periode en dat was het dan. Zij was daar met een vriendin die ik als volgende sprak. En daar gaat het even over. Hetgeen ik wilde vermijden was dat ik als een pc nerd zou overkomen en laat nu net die persoon enorm veel met pc's bezig zijn. Tegen mijn kameraad had gezegd dat ze veel downloade en films keek enz. en ik baal er van dat ik er niet op in ben gegaan. Ach ja, tis nu eenmaal zo.

Verder wel leuk gebabbeld met de meeste dames alhoewel met enkele personen zéér moeilijk een gesprek aan te knopen was. En dat gelde niet alleen voor mij maar voor meer personen kreeg ik dat nadien te horen. Ik was er met een open instellen naar toe gegaan en vind het zeker niet verkeerd wat ik heb meegemaakt. Het was een aangename ervaring om is mee te maken. Hetgeen dan voor mij en mijn kameraad een teleurstelling was in de dagen nadien is dat we geen enkele match hadden. Dus zelfs niet voor vriendschappelijk contact. Terwijl ik wel zoiets had van, er waren een aantal personen bij die ik niet als relatie zou nemen maar wel als zeer goede vriendinnen. Maar dat mocht dus ook niet zo zijn. Als tweaker zijnde kan je dan wel een deel dames terug vinden op facebook maar dat is ook niet dé manier om nadien contact op te nemen als ze al nee hebben gezegd in eerste instantie. Dus we kijken er kwa ervaring positief op terug, en misschien dat we het nog is gaan doen. Maar omdat het risico er weer bij is dat je wéér niet één match hebt doet het ons wel twijfelen. (kostprijs was 36 euro dus wat op zich voor zoiets niet min is). Anyway, voor zover het speeddaten.

Deel 2: Twokkers Meeting:
Na de voor velen 1 april grap van tweakers & bokt.nl -> biks & bytes. Was dus het voorstel gekomen om een meeting te doen. Na veel geregel en gedoe hadden we afgelopen weekend op 18/5 afgesproken bij femme (dé oppertweaker met nummer 1 ja) een middag bbq gehad van 14u tot ongeveer 21u. (althans dat was de richttijd. Voor velen was het al een hele trip om er te geraken en enkelen hadden een slaapplaats kunnen regelen. Ik als enigste volbloed belg heb ongeveer 2uur gereden omdat ik 90% rechte autobaan had op de A2. Iemand die in de buurt woont had er ongeveer 3u30min met het ov over gedaan. We kwam dus letterlijk van over heel Nederland! Van Amersfoort tot Purmerend, ik denk dat uit bijna iedere provincie wel iemand aanwezig was. In totaal waren we met 43 personen. Hoewel het af en toe fris was hebben we gelukkig droog weer gehad maar anders hadden we met zen 43 in een partytent van 2 op 5 meter kunnen staan denk ik :p . Tussen de drank en bekers.

Toen ik aan kwam werd ik al direct hartelijk begroet door sebas, estera en de 3e naam ontgaat me even. En nog voor ik in de tent mijn drankje had was ik al aan de praat geraakt. Het is moeilijk voor me om er een moment uit te pikken dat me echt gaat bij blijven. Want zelfs nu komt er een spontane glimlach op mijn gezicht als ik terug denk aan de dingen die zich hebben afgespeeld. Een tweaker die pronkt met zijn gadgets, mensen die te laat komen door apple maps, een tweaker die het verschil tussen een shetlandpony en ezel niet ziet, een dame waarvan ik de reactie kreeg na ietswat grove opmerkingen heen en weer: "ik zie je toch niet meer" (en dan blijkt dat ze nog geen 30 minuten van me af woont. (ok, dat laatste vond ik toch wel het meest memorabele denk ik :p ) Niet te vergeten een bank vol met joosten, femme die met zijn eenhoorn achter zijn shetlandpony en ezel aanliep (gallopperen zat er niet in) filmpje staat "ergens" op het forum ;) . De pogingen om een goede foto te maken met iedereen. Zo veel mooie momenten... Echter, helaas kwam er ook een eind aan en besloot ik tegen half 10 toch te vertrekken zodat ik tegen half 12 terug thuis was. Zo lang aan 1 stuk door rijden 2X had me geen deugd gedaan. Het was weliswaar niet de eerste keer maar het vreet energie van je. Zeker als je dan ook nog alle namen probeert te leren kennen met alle bijhorende nicknames. Wat hebben we daar ook mee gelachen. Intussen is het een drukte van jewelste voor de mensen die ook op facebook zitten met het delen van de foto's, commentaren geven e.d. en zijn er al plannen voor een volgende meeting. Je mag er dan wel niet je ware tussen vinden (met zo'n verhouding in mannen/vrouwen is dat sowieso al moeilijker) Maar je hebt door de verschillende achtergronden altijd wel iemand om mee te praten en om plezier mee te beleven. Soms serieus, maar vaak niet :p

Ik wil dan nogmaals iedereen bedanken die bij het organiseren heeft geholpen! Het was écht geweldig! Waar ik nu wel aan terug denk is het mooie landschap dat je zag in de avondschemering. Want de mist begon op te komen en dat maakte het héél erg mooi. Bijna mystiek. En daarmee sluit ik dan ook dit bericht af met de volgende selectie foto's.

In discussie met de dames:
http://tweakers.net/ext/f/tVBYPXLvWCwEkV82Vj14cQiR/full.jpg

Toekijken dat het vlees niet verbrand:
http://tweakers.net/ext/f/mQl3GhxYpvvgxQzXZX8A8aVa/full.jpg

Bijna overview:
http://tweakers.net/ext/f/wS8RC5O8K4lVVIs98apEIfAd/full.jpg

Sommigen bleven bij de bbq eten, bespaard je het op en af lopen continu: :p
http://tweakers.net/ext/f/6q3VtaldCfu0Swo255MrzoEN/full.jpg

Femme's eerste aandenken als dank voor het gebruik maken van zijn gra(a)sveld:
http://tweakers.net/ext/f/Bd0ChFeZ2vsNsKD4lcFSRf9J/full.jpg
Iemand een idee voor een naam voor de eenhoorn?

Tweede aandenken:
http://tweakers.net/ext/f/Vl8jm68UeY2r0jJjVv1I3mva/full.jpg
Voor de tweakers onder ons: 2mm transparante acryl, gedremeld, afgeveild, afgeschuurd tot 400gram, erna vinyl stikker erop.

Tijdens de vele gesprekken:
http://tweakers.net/ext/f/OjQe980Pg4jcX0MJBg1SWXch/full.jpg

1 bottle 1 bokker:
http://tweakers.net/ext/f/WGUPnUCGBqaNBY8dpbWzrYZy/full.jpg

De Bokkers:
http://tweakers.net/ext/f/GM4ZEhP5M6xp8tvclCUKgxD9/full.jpg

De ezel was blijkbaar boeiender dan de tweakers (het blijven boksters he):
http://tweakers.net/ext/f/aYuIC1tDzCYpV68fMsRVi47a/full.jpg

Terug denkend in meligheid met de groepsfoto:
http://tweakers.net/ext/f/Pxnh3BEutoeahoLcEJ8Avij9/full.jpg

Dus de conclusie; een meeting met bokkers levert je meer op dan speeddating. Tis goedkoper, leuker, gezelliger, en voor ieder wat wils! (Al mochten er meer bokkers zijn voor zoveel mannen (1 bokker op 4 tweakers, ik bedoel maar he!) Het was geweldig! Dank aan iedereen die aanwezig was! Twokkers United!

Volgende: TweakNerdRoman 06 - Te Weinig Ram 06-'13 TweakNerdRoman 06 - Te Weinig Ram
Volgende: Speeddate Voorbereiding 01 04-'13 Speeddate Voorbereiding 01

Reacties


Door Tweakers user THWIT, dinsdag 21 mei 2013 18:42

Waar blijft de volgende TweakNerdRoman :P O-)

Door Tweakers user seb8iaan, dinsdag 21 mei 2013 18:49

Klasse blog (dan doel ik even op de tweakers-bokt meating), ook ik heb er erg van genoten. Zeker op naar een volgende keer!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 mei 2013 19:00]


Door Tweakers user Estera, dinsdag 21 mei 2013 19:06

Super leuk Masauri! En dat helemaal vanuit België _/-\o_ .

Door Tweakers user Detmer, dinsdag 21 mei 2013 19:08

Leuk Masauri! Ik heb er ook van genoten. Op naar de volgende dan maar hè ;)

Door Tweakers user masauri, dinsdag 21 mei 2013 19:10

Daar moet Zeef dan toch ook wel bij aanwezig zijn :+

Door Tweakers user Petervanakelyen, dinsdag 21 mei 2013 19:23

Het speeddaten was precies niet zo indrukwekkend...
Een tweaker die pronkt met zijn gadgets, mensen die te laat komen door apple maps, een tweaker die het verschil tussen een shetlandpony en ezel niet ziet, een dame waarvan ik de reactie kreeg na ietswat grove opmerkingen heen en weer: "ik zie je toch niet meer" (en dan blijkt dat ze nog geen 30 minuten van me af woont.) [...] Niet te vergeten een bank vol met joosten, femme die met zijn eenhoorn achter zijn shetlandpony en ezel aanliep (gallopperen zat er niet in)
...maar dit klinkt absoluut als een succes O-) _/-\o_

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 mei 2013 19:24]


Door Tweakers user APClll, dinsdag 21 mei 2013 19:40

Leuk stukje! En gelukkig geen woord over m'n hippe schoeisel :P

Door Tweakers user masauri, dinsdag 21 mei 2013 19:51

APClll schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 19:40:
Leuk stukje! En gelukkig geen woord over m'n hippe schoeisel :P
Ach, je moet selecties maken he, dit is voornamelijk vanuit mijn point of view, ik heb niet zo laag als je schoeisel gekeken :+

Door Tweakers user Cindeeh, dinsdag 21 mei 2013 20:02

Geweldig om dit zo te lezen!

Leuk geschreven, misschien geen liefde maar wel een paar hele leuke vriendschappen aan overgehouden!

Tot op de volgende meet!

Door Tweakers user 3DDude, dinsdag 21 mei 2013 20:46

THWIT schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 18:42:
Waar blijft de volgende TweakNerdRoman :P O-)
Met hem, Hans Speeddate :P

Door Tweakers user Mobomonster, dinsdag 21 mei 2013 20:55

Leuk verhaal, bij een eventuele vervolg editie in de randstad ben ik er bij :-) :9

Door Tweakers user Damic, dinsdag 21 mei 2013 21:00

Tja Applemaps= fail op zijn eigen.
Tjien maar 1 toekijkende man aan de bbq? Normaal staan al de mannen aan de bbq :p dat zien ik bij de bbq meetings van de RX-7 club of in den tijd ik nog in een tuning club zat, altijd grappig op te zien.

Door Tweakers user masauri, dinsdag 21 mei 2013 21:24

Damic schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 21:00:
Tja Applemaps= fail op zijn eigen.
Tjien maar 1 toekijkende man aan de bbq? Normaal staan al de mannen aan de bbq :p dat zien ik bij de bbq meetings van de RX-7 club of in den tijd ik nog in een tuning club zat, altijd grappig op te zien.
kijk is 2 foto's lager :+

Door Tweakers user 3DDude, dinsdag 21 mei 2013 21:29

Damic schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 21:00:
Tja Applemaps= fail op zijn eigen.
Tjien maar 1 toekijkende man aan de bbq? Normaal staan al de mannen aan de bbq :p dat zien ik bij de bbq meetings van de RX-7 club of in den tijd ik nog in een tuning club zat, altijd grappig op te zien.
Bing maps is ook gewoon .. kut overigens!

Door Tweakers user KnoxNL, dinsdag 21 mei 2013 23:12

Ik sta d'r weer fraai op :|

Oh well, worth it ;)

Leuke blog.

Door Tweakers user jooproo, woensdag 22 mei 2013 14:54

hhahahhahah! Heel herkenbaar wat je verteld over de meating :D

Door Tweakers user bazkie_botsauto, woensdag 22 mei 2013 15:05

zo te zien waren er wel een stuk meer tweakers dan boksters ;)

Door Tweakers user AJbeats, donderdag 23 mei 2013 15:01

de dames vallen wel een beetje tegen

Door Tweakers user gast, donderdag 23 mei 2013 17:58

Lache om te lezen.
Trouwens, ¤40 moet je hier toch wel voor over hebben man? Wie weet wat eruit komt!

Door Tweakers user Dennisjeee, woensdag 5 juni 2013 13:04

Ik zou der geen 1 doen :X

Reageren is niet meer mogelijk